Sikt-konferansen er årlig og blir arrangert i ulike byer hvert år. Her møtes unge ledere i alderen 20-40 år for å lære, tenke høyt, utveksle ideer og inspirere hverandre.

Mandag morgen ankom Kronprins Haakon Farstad Shipping sine lokaler. Her ble han mottatt av ordfører Eva Vinje Aurdal (Ap), styreleder Sverre A. Farstad og daglig leder Kjell Sandli i Næringsforeningen.

Årets tema er "drivkraft" for konferansen.

Eventyrlig historie

FOREDRAG Stig Remøy i Olympic Shipping fortalte om sin eventyrlige karrierestart. Foto: Staale Wattø

Stig Remøy fra Olympic holdt foredrag fra klokka 10. I en alder av 19 år kjøpte han sammen med tre brødre, samt andre investorer, M/S Jan Mayen. Prisen på fartøyet var 6 millioner, og det var bygd i 1941. Far måtte kausjonere for Stigs andel på 60.000 kroner. Remøy ble skipper som 21-åring og dro på fiske ved Grønland og Canada.

Dette var mellom 1978 og 1980. I 1996 hadde Remøy motivasjon og en drivkraft til å starte opp et eget rederi.

Olympic Shipping As ble etbalert etter at visjonen ble født to år før. Markedsverdien var på omlag 120 millioner, og flåten besto av totalt tre fartøy. To offshorefartøy og én tråler.

– Etter starten gikk det veldig bra. Vi hadde en stor vekst. Jeg merket hvor viktig medarbeidere og teknologien var, og vi bygde hele filosofien på at avanserte skip krevde mer kunnskap. Vi kunne ikke konkurrere med kapitalen for kapitalen sin skyld. Kunnskap om teknologien, ikke minst her i klynga på Sunnmøre, var viktig. Vi utviklet oss fra å være et standard supply offshore-rederi, fortalte Remøy.

Han snakket også om nedgangstidene, som man opplever nå.

– Det er også muligheter i en slik tid, poengterte han.

Remøy fikk spørsmål om hvordan han ser for seg framtida og flåtesammensetningen om få år. Olympic-toppen tror at det vil komme en dreining mot en mer kunnskapsbasert offshoreindustri, og selv vil han satse innenfor subsea.

To dager med konferanse

Senere mandag skal følget videre til Sparebanken Midt-Norge sine lokaler. Her blir det lunsjmøte i regi av Næringsforeningen.

Mandag ettermiddag reiser deltakerne på en båttur til Ulsteinvik for omvisning ved Ulstein Group.

Tirsdag skjer mye ved NTNU i Ålesund. Her blir det både såkalte work shops og diskusjoner om organisasjoner i endring.