Ole Gunnar Solskjær vil ikke legge an  en streng tone når det ikke går vegen for fotballaget. For øyeblikket går det ikke spesielt strålende for Molde Fotballklubb, men Solskjær ser ingen hensikt i å gi skjenn.

Oppmuntre

– Spillerne vet godt når de ikke har ytt sitt beste. I slike situasjoner forsøker jeg heller å bygge opp enn å trykke enda lenger ned. De trenger oppmuntring. Etter tapet mot Brann ga jeg spillerne treningsfri, slik at de kan få nullstille seg, sa Molde-treneren da han  møtte framtidas ledere under Sikt2016 i Ålesund i ettermiddag.

Dit var han invitert for å snakke om hva som motiverer, og som alltid hadde den positive lysluggen fra Kristiansund gode ord med på vegen.

Utfolde seg

– Hva gjør du for å skape drivkraft i laget ditt. Hva er drivkraften? ville intervjuer Marius Jones vite.

– Å se spillerne utfolde seg, er drivkraften for meg. Jeg har opplevd nok i min egen karriere. Molde Fotballklubb har som filosofi å utvikle spillere for salg. Det passer bra for meg, sa Solskjær, som gledet seg ovedr å se unge, talentfulle og ivrige spillere som nærmest må jages av banen etter treningene.

Kjærlighet

– Jeg liker ikke å være midtpunkt. Jeg er heller ikke en som henger rundt halsen på spillerne mine og kysser dem når de har vunnet. Likevel tror jeg de vet at jeg er veldig glad i dem, sa Solskjær, som av avslørte at han ikke hadde mye til overs for spillere som tenker mer på seg selv enn på laget som helhet.

Respekt for Ferguson

– Da vil jeg kvitte meg med dem så raskt som mulig. Det er bedre å ha et høl i laget enn et r-a-s-s-høl, sa Solskjær, som innrømte at sjøltilliten ikke alltid har vært på topp, selv da han i 1999 avgjorde Champion League-finalen mot Bayern Munchen.

Han innrømte at han hadde stor respekt for sin trener Alex Ferguson i Manchester United. Når han mistet ballen på midtbanen, var han redd for at treneren da ville ta ham av banen.

– Jeg var en usikker gutt, men når jeg nærmet meg målet med ballen følge jeg at jeg var den beste der og da, sa Solskjær.