– Legen kan dreie bildet slik at han ser illustrasjonen av levra fra alle sider samtidig som han opererer på pasienten, forklarer Arne Hartmann, produktsjef i Microsoft Norge.

– Levra er jo allerede scannet. Dermed kan en plukke ut tredimensjonale modeller av det som er scannet  – i dette tilfellet kan legen ha levra «hengende i lufta» foran seg og dreie på den slik at han ser hvor en eventuell svulst begynner og slutter.

Ser hologrammer i rommet

Hartmann var en av utstillerne på datakonferansen Atea Community i Ålesund nylig.

– Microsoft Hololens er et produkt fra Microsoft som er en Windows 10 PC du kan ha på hodet som har en avansert «brille» foran øynene dine. Den gjør deg i stand til å se hologrammer i rommet som du kan  snu rundt og jobbe med, samtidig som du ser resten av det som skjer i rommet, forklarer Hartmann.

– Hva er Microsoft Norge mest opptatt av for tiden?

Skytjenester og surface hub

– Vi er opptatt av skytjenester, Windows 10, og hardware som surface hub. Hartmann forklarer og viser hva han mener med det siste.

– Dette er verdens største Windows 10 pc med touch skjerm, innebygget skype for videokonferanser og mye, mye mer, forteller han og viser fram finesser på den 84 tommer store skjermen der du kan skrive, tegne, vise applikasjoner, delta i videokonferanser og utføre flere funksjoner samtidig.

– Denne er det mange bedrifter –  typisk ingeniører, arkitekter og designere, men også mange i offentlig sektor – som interesserer seg for.

Politiaksjoner og vegplanlegging

– De som driver med kart, som brannvesen, vegvesen og kommuner bruker denne til planlegging av alt fra politiaksjoner til brannsikkerhet og vegplanlegging.

Også helsevesenet og skoleverket bruker den, men der har vi ikke fått så veldig stor suksess ennå. Det har nok med økonomi å gjøre. Dette er en forholdsvis dyr enhet, opplyser Hartmann.

Sparer reiseutgifter

Han mener en kan bli mer effektiv i produksjonen og utviklingen av produkt som kan være med å spare penger for bedrifta. Her kan en kjøre videokonferanser i stedet for å reise. Da er både tid og reiseutgifter spart.

Ellers mener han at mange kan spare mye på å kjøpe seg rimelige skytjenester fra store leverandører.