– Jeg satt i grunn og så på at bilen ble stjelt, forteller det uheldige offeret som ikke ønsker navnet sitt i avisa. Men han syns det er på sin plass å advare andre om at det er en tjuv på ferde.

– Bilen stod på tunet utenfor huset, en fem-seks meter fra stuevindet. Jeg satt innenfor og arbeidet da lysene på bilen gikk på, den rygget bak og svingte ut. Jeg trodde først det var kona, men så stod hun plutselig i døråpningen, forteller mannen.

– Han må ha sett meg, men det skjedde så fort.

Tjuven har syklet opp til huset, for etter det hele var over var det kun en sykkel som lå der hvor bilen hadde stått minutter tidligere.

– Jeg hivde meg i en bil og kjørte etter, men kunne ikke finne han. Jeg var sikkert ikke mange hundre meter bak, men jeg visste ikke hvilken vei han hadde tatt.

Mannen innrømmer at bilen var åpen og at nøklene var i bilen, men ikke stod i tenningen.

– Bilen hadde nettopp vært i bruk, og dette er ikke en vei med naturlig gjennomkjørsel, sier mannen som ikke skjønner hvorfor tjuven valgte nettopp denne adressen.

– Det er sjokkerende. Dette er en fredelig plett - og jeg har alltid tenkt at de som driver med slike aktiviteter ikke akkurat går i motbakke. Dette viser bare at man må være obs, forteller han.

Politiet har vært på stedet, og har blant annet tatt fingeravtrykk av sykkelen som var igjen.