Markedssjef Lars Smisethjell i Rauma Energi reagerer kraftig på det han hevder er salgsmetoden, når Tafjord Marked kontakter privatpersoner i kommunen for å selge strøm.

- Uakseptabelt

- Jeg har fått flere tilbakemeldinger onsdag på at de har ringt folk blant anna på Åndalsnes og sagt de er lokal leverandør og videre gitt uttrykk for at de har et samarbeid med Rauma Energi.

- Rett nok er det fritt fram å selge strøm over hele landet, men å framstille det slik er heilt uakseptabelt. Ikke er det innafor deres nettområde og ikke har vi noe som helst samarbeid, sier han, og varsler at han vil ta saka videre med bransjeorganisasjonen defo - Distriktenes energiforening.

- Vi tåler konkurranse, men ikke når metodene er uredelige. Det er for øvrig ikke første gang Tafjord Marked gjør dette. Også i mai-juni hadde de tilsvarende salgsframstøt i Rauma, sier han.

Kjenner seg ikke igjen

Smp.no har onsdag kveld vært i kontakt med produkt- og salgssjef John Halse i Tafjord Marked. Han har følgende kommentar til saka:

- Jeg er kjent med påstandene fra Rauma Energi, men vi har ingen salgskampanjer gående der nå. Rett nok hadde vi det i sommer, og jeg kan ikke utelukke at telemarketingbyrået vi brukte da har hatt igjen noe på ei liste. Samtidig fikk vi klager fra Rauma også i sommer, og da vi tok opp innsigelsene med byrået var tilbakemeldinga at de ikke kjente seg igjen i den framstillinga Rauma Energi kom med. Det samme er tilfelle for vår egen del. Vi gir ikke uttrykk for at vi samarbeider med Rauma Energi, ei heller for at vi er en lokal leverandør i Rauma. Vi selger på produkt, sier han og fortsetter:

- Gjennom telemarketingbyrået har vi vært i kontakt med flere tusen kunder den siste tida. Og rett nok har vi fått noen få klager, deriblant fra Rauma, men sett i forhold til antallet er det forsvinnende få. Likevel: Dersom det det er begått en feil skal vi være de første til å beklage det. Vi er på ingen som helst måte interessert i å lure kunder over til oss.