Frp-nominasjonen er ikke slutt selv om Frank Sve er ute og de to øverste plassene på lista er klare.

Med fortsatt regjeringsmakt i sikte, er både tredje- og fjerdeplassen på stortingslista attraktive.

– Dersom vi når målet vårt om å fortsette i regjering etter valget, så er dette to spennende plasser, sier Grimstad.

– Er du interessert i tredjeplassen?

– Jeg er disponibel for den plassen lokallagene og nominasjonskomiteen måtte ønske å sette meg på.

– Det betyr at du ikke lukker døra for å stille på tredjeplassen?

– Som sagt, jeg stiller meg til disposisjon for den plassen partiet ønsker å bruke meg, sier Grimstad.

Nominasjonen i Møre og Romsdal: Frank Sve trekker seg fra Frp-lista Nyheten gjort kjent på fellesmøte i Oslo tirsdag.

God løsning.

Grimstad har vært fast representant på Stortinget siden 2009, men trakk seg fra lista for å slippe fram Sylvi Listhaug og Jon Georg Dale.

– Med den avklaringen som kom tirsdag har vi fått en veldig god løsning. At Sylvi og Jon Georg skulle ha de to øverste plassene var grunnen til at jeg trakk mitt kandidatur, påpeker Grimstad.

Han mener det var viktig for Frp at Listhaug fikk førsteplassen. Grimstad ser det ikke som usannsynlig at hun kan komme til å bli valgt som nestleder i partiet allerede under landsmøtet til våren.

– Jeg ser det ikke som usannsynlig at i hvert fall en av de to nestlederne vi har i dag trekker seg, og da er Sylvi høyst aktuell som ny nestleder, påpeker Grimstad.

På vei ut

Det er fiskeriminister Per Sandberg og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen som i dag er nestledere i partiet. Ingen av dem står valg til Stortinget for neste periode. De har dermed signalisert at de er på vei ut av politikken.

Nettopp det at flere sentrale og erfarne Frp-politikere har varslet at de slutter, gjør at partiledelsen var svært interessert i at både Dale og Listhaug ble sikret gode muligheter til å få en plass på Stortinget etter valget.

– Det var voldsomt viktig for partiet at resultatet i Møre og Romsdal ble som det ble, påpeker Grimstad.

– Sylvi har gitt oss en utfordring Sylvi Listhaugs ja til å stille på Stortinget har gitt Møre og Romsdal Frp hodebry. Det erkjenner leder i nominasjonskomiteen, Stig Rune Andreassen.

Stri tørn

Leder i nominasjonskomiteen, Stig Rune Andreassen, har fått en stri tørn med å sy sammen lista. Han ber nå om ro fram til at de levere sitt listeforslag til fylkesstyret i partiet 22 november.

– Vi må nå ha et nytt møte i nominasjonskomiteen. I løpet av kommende helg skal en rekke lokallag ha sine årsmøter. Etter at de er unnagjort vil vi få inn deres forslag til navn på lista, sier Andreassen.

Han vil ikke si noe om hvordan rekkefølgen blir bak Listhaug og Dale.

– Hvem som bør stå på tredje- og fjerdeplassen har jeg ingen mening om, sier Andreassen.