Tirsdag tar Sunnmøre tingrett i bruk sine splitter nye lokaler i Vard-bygget på Skansekaia.

Tingrettsdommer Nils Engeseth, som har vært koordinator for flyttinga fra Nedre Strandgate til Skansekaia, legger ikkje skjul på at han er fornøyd.

– Jeg synes dette har blitt utrolig bra, og all ære til arkitekt Andre Klevberg som har stått for innredningen, og huseier som har stått for ombygginga, sier Engeseth.

Moderne

To av salene er blitt heldigitaliserte.

– Det betyr at det ikke er nødvendig å ta med seg et eneste papir inn i salen, sier Engeseth.

Lagmannssalen er blitt den største, men den skal også brukes til tingrettssaker. Men det er den største tingretts-salen Engeseth er mest stolt av.

– Utsikta er formidabel. Det kan være fint å ha noe å se på i pausene også, mener Engeseth.

Fasilitetene for både vitner, fornærma, tiltalte, presse, advokater og tilskuere har blitt betydelig oppgradert i de nye lokalene.

Ryddegutt Tingretssdommer Knut Anders Oskarson tar på seg de tunge takene under flyttinga fra det gamle Tinghuset.

– Vi har fått egne venteceller, vi har flere sittegrupper på forskjellige plasser, nye benker og tilstrekkelig med strømuttak for pressen, eget rom der pressen kan følge med på storskjerm og mere til. Det eneste vi mangler er tilgang til kantine, men vi har en rekke spisesteder like utenfor dørene, sier Engeseth.

Han er også stolt av det nye vigselsrommet.

– Utsikta derfra er også formidabel. I tillegg har vi muligheter til å overføre seremonien på storskjerm til for eksempel foreldre i utlandet som ikke kan delta, sier han.

Flyttesjau

Men før den første rettssaken kan ta plass i de nye lokalene onsdag neste uke, er det mye som skal på plass.

– Vi åpner for publikum tirsdag, men den første saken går onsdag. I mellomtida blir det hektisk aktivitet, det er mye som skal på plass ennå, og jeg regner også med litt innkjøringsproblemer første tiden, sier Engeseth.

Og i de gamle lokalene er tingrettsdommere og kontoransatte i ferd med å pakke ned det siste i kasser.

– Folk trodde jeg hadde ansvaret for å flytte binderser, men nå har jeg tatt på meg de tyngste takene. Her blir det full fart hele helga, sier tingrettsdommer Knut Anders Oskarson.