«FUCK Trond Michalsen asså..!! Han er en dritt. Heia Bent Høie- tidens beste helseminister».

Det skrev styremedlem i Helse Midt-Norge, Britt Tove Welde, på Twitter onsdag kveld.

Welde, som er bosatt i Steinkjer, sitter i styret som eieroppnevnt representant. Styret for Helse Midt-Norge forvalter rundt 18 milliarder kroner årlig.

Twitter-meldingen ble lagt ut under en heftig debatt i Dagsnytt 18 mellom blant andre helseminister Bent Høie og Arbeiderparti-politiker Torgeir Micaelsen.

Angrep Høies "selvskryt"

Bakgrunnen for onsdagens debatt var en sak i fagbladet Dagens Medisin om at norske sjukehus bryter sine egne frister for 160.946 pasient-avtaler.

Micaelsen, som er andre nestleder i helse- og omsorgskomiteen, kom med mange angrep mot det han kalte Bent Høies ensidige selvskryt.

Høie på sin side mente Michaelsen kom med «tull fra ende til annen», og påpekte at reportasjen om ventetid var basert på tall som helsedepartementet har bedt om.

Tallene viser hvor ofte sjukehusenes egne, uoffisielle frister brytes. Fristene viser hvor lenge de mener det er forsvarlig at pasienter venter på behandling.

Styrerepresentant: – Ble forbanna

– Meldingen kom som en reaksjon på det jeg vil kalle kjempeutidig oppførsel av Micaelsen i Dagsnytt 18. Ellers kan han være flink, men akkurat i går var han ekstremt utidig, og det ble jeg irritert på. Det var ikke noe annet, sier Brit Tove Welde til Smp.no.

Hun sier hun opplevde at Michaelsen bevisst fremstilte arbeidet som gjøres på norske sjukehus på en totalt negativ måte, og feilinformerte om det arbeidet som faktisk gjøres.

– Når man setter i gang arbeidet med å se på internbruken for tiden du formelt sett er inne i systemet, så er det jo riktig som Høie påpeker, at pakkeløpet er et virkemiddel for å gjøre noe med dette problemet. Så dette er noe norske sjukehus har jobbet med lenge, og så sitter han der som om det ikke tas tak, og som om Høie jukser med tallene. Jeg ble så forbanna. Det er ekstremt urettferdig, sier hun.

– Ingen betydning

Hva tenker du om ordbruken du som helserepresentant skriver om en helsepolitiker?

– Jeg er ikke så betydningsfull at jeg tror dette har betydning. Jeg kan ikke si at jeg synes dette er stort. Men det er ikke ofte jeg gjør dette her, sier hun.

– Så du står inne for ordbruken?

– Nei, jeg sa ikke det. Det jeg sa er at han var over the top - og da ble jeg også over the top. Men jeg forstår ikke hvorfor dere skriver om dette. Det har ingen ting med Helse Midt å gjøre, dette er på mitt initiativ. Jeg forstår ikke hvem i huleste som kan være interessert i å lese om dette, sier Welde.

Torgeir Micaelsen ønsker ikke å kommentere denne saken.