Administrasjonen i Møre og Romsdal fylkeskommune la tirsdag fram sitt forslag til budsjett for neste år. Samferdsel er da et viktig punkt, driftsbudsjettet for samferdsel utgjør 40 prosent av fylkeskommunens samlede budsjett.

– Det tar tid å innarbeide en ny merkevare, men vi har hatt effekt av omleggingen til FRAM som starta i 2012. I dag reiser det 12 millioner passasjerer på buss- og hurtigbåter i Møre og Romsdal. Det er en økning på 6–7 prosent de siste fire årene, sier samferdselssjef Arild Fuglset.

Gode nyheter for Ålesund videregående: Har penger til oppstart av sørside-skole

Ruteinformasjon

I de neste fire årene skal det brukes penger på bedre ruteinformasjon, elektronisk billettering og sanntidsinformasjon av kollektivtrafikken.

FRAM lanserer neste år en ny nettside med kraftig forbedret reiseplanlegger, bedre navigasjon for ruteinformasjon, informasjon om produkt og tjenester og enklere gjennomføring av kjøp av reisekort.

Ønsker seg bedre busstilbud rundt Ålesund: Håper staten vil ta regninga

Reiseapp

Den nye reiseappen for mobiltelefoner vil også ha en kraftig oppgradert ruteplanlegger, mobilbillett for hele fylket, samt informasjon om bussen er i rute. I de tre byene vil det bli sanntidsinformasjon på bussene. Det blir også bedre skjermer for å følge kollektivtrafikken, blant annet på Moa.

Bedre korrespondanse

Samferdselssjefen sier til Sunnmørsposten at det har vært noen klager fra publikum i Ålesund. Han sier at korrespondanse med hurtigbåter og busser skal bli bedre, blant annet ved Langevågsbåten, der det blir nytt anbud i 2017.

Samferdselssjef Arild Fuglset mener det tar tid å innarbeide det nye merkenavnet FRAM, men nå merker man tydelig framgang i bruk av kollektiv transport. Foto: Johan Behrentz