Anne Toril Vinje er glad etter at det mandag kveld ble klart at restauranten hun driver, Peppes Pizza på Moa, likevel får skjenkebevilling.

Også driverne av Spisestua, Wibekke Østrem og Jan Erik Waksvik, var lettet mandag kveld.

– Vi har fått avbestillinger på flere julebord. Nå går det an å håpe at noen av dem kommer tilbake, sier Waksvik.

Mellom

Tidligere i høst engasjerte både Vinje og ekteparet Østrem/Waksvik advokat for å få bistand i skjenkesaker. Begge restaurantene fikk avslag på skjenkesøknader fordi de er plassert i kjøpesentre, på steder der barn og unge ferdes. Det oppsiktsvekkende var at restauranten Egon i Ålesund sentrum, som også ligger i kjøpesenter, fikk ja på sin søknad.

– Forskjellsbehandling i seg selv er kanskje lovlig, men kommunen hadde en særs dårlig begrunnelse. Egon har samme type plassering som Peppes og Spisestua, sier Waksvik.

Vinje ved Peppes mener det er uheldig om kommunen forskjellsbehandler restauranter i ulike bydeler.

– Det å kunne tilby kundene et glass øl eller vin til maten er en viktig del av det å drive en restaurant. Og det er like viktig på Moa som i byen, sier hun.

Snudde

Knut Anders Oskarson (H) var blant dem i komiteen som snudde i forhold til forrige behandling. Den gang stemte han nei, nå stemte han ja.

– Politikeren i meg vil fortsatt stemme nei til skjenking, men om jeg tar på meg juristbrillene så tror jeg at kommunen har en dårlig sak i dette tilfellet, sa han og viste til de juridiske vurderingene fra Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange.

Til slutt ble klagene både fra Peppes og Spisestua tatt til følge med åtte mot sju stemmer. Dette var i tråd med rådmannens innstilling.

Mister spisegjester

At det ikke ble større flertall i sakene overrasker Vinje ved Peppes.

– Jeg hadde forventet at politikerne kom til fornuft i denne saka, men er overrasket over at så mange i komiteen seriøst mener at vi skal drive restaurant uten skjenkebevilling.

Vinje presiserer at det ikke er alkohol restauranten tjener mest på, men at de også mister spisegjester uten bevilling.

– I oktober gikk omsetningen vår ned med 100.000 kroner på grunn av at vi ikke hadde skjenkebevilling.