Molnes er sjefanalytiker i Norne Securities. Han går nå ut med en kraftig advarsel til de obligasjonseierne som forsøker stoppe Havilas plan for refinansiering.

– De kommer med dette nå for å gjøre det klart både for obligasjonseierne og markedet hva alternativet til restruktureringsplanen er, sier Molnes.

Som karakteriserer det som har skjedd som svært uheldig.

– Det som har skjedd i Havila er uheldig for alle investorer. Nå er det å håpe for alle investorene i det usikrede obligasjonslånet at de forstår hvilke to valgmuligheter de har. At de i et siste øyeblikk av klarsyn klarer å velge 15 prosent i kontanter med ekstra opsjoner i stedet for å motta ingenting, påpeker han.

Molnes tror at dersom obligasjonseierne makter drive fram en konkurs i rederiet, vil de føre til at bankene sammen med Per Sævik setter opp et nytt selskap uten at obligasjonseierne er med.

- Per Sævik og bankene setter opp et nytt selskap uten at obligasjonseiere får noe. Bankene vil aldri knele for de som vil kvele et selskap som kan leve, sier Molnes.

- De koker bare en ny kjele og ber Per Sævik ta med svele for å starte selskapet på nytt, er bilde Molnes bruker med klar hentydning til de framtidige utbyttene Sævik kan vente seg fra Fjord1.

Markedsverdien av Havilas egenkapital var 2milliarder kroner når selskapet var som mest verdt på børsen. Nå er disse verdiene borte og egenkapitalen verdsatt til 27 millioner kroner.

Molnes mener det er usikkert hvor mye gjeld Havila vil sitte igjen med dersom de lykkes med å få vedtatt restruktureringsplanen, men gjelden vil være betydelig redusert.

- Det er jo litt usikkert hvor mye gjeld Havila sitter igjen med etter at forhandlingene er over, men mye tyder på at restruktureringen bringer gjelden ned fra 5,6 milliarder ved starten av året til mellom 3  - 3,5 milliarder, påpeker Molnes.