Etter en rundspørring ser det ut til at godt over halvparten av klubbene har løst kabalen, det går mot reengasjement hos mange.

Bergsøy blir trolig opprykksfavoritt nr. 1, og der får høyst sannsynlig Toni Sandanger fortsette. Han kom inn da trener Lars Petter Rønnestad ble sjukmeldt før sommeren.

– Det er kun detaljer som gjenstår i forhandlingene med Toni, opplyser daglig leder i Bergsøy Fotball, Tom Beddari.

Uendret

Alexander von Løwensprung fortsetter i Rollon.

Av de øvrige nedrykkslagene er det klart at Alexander von Løwensprung fortsetter i Rollon, og det samme gjør Dagmund Evebø i Volda. I Hødd 2 er ingenting avklart så langt.

SIF vant årets 4. divisjon Sunnmøre, og Vegard Opsahl fortsetter som trener. Trolig får han en ny mann med seg i trenerteamet i årets Ellingsøy-trener Øyvind Pickard.

I Godøy er det usikkert med årets trenere Jan Ove Austnes og Kristian Stenerud. Ingen av dem har sagt definitivt nei, men heller ikke et ubetinget ja.

Fortsetter Rune Hoem fortsetter i Langevåg.

Rune Hoem fortsetter, ikke uventet, som Langevåg-trener etter den gode sesongen gultrøyene hadde i år. Fortsetter gjør også Sindre Knutsen i Emblem IL. Mens både Jostein Linga og Robert Sogge har gitt beskjed om at de gir seg i FK Sykkylven.

Norborg er i dialog med årets trener Oddmund Otterlei, uten at noe er signert foreløpig. I Hareid gir Einar Magne Skeide seg, mens hans medtrener Vagn Scheide Mork er usikker.

I Larsnes/Gursken kan det gå mot reengasjement for Anders Vaagen og Leiv Sindre Muren som spillende trenere, men ingenting er avklart så langt.

Skifte i Valder

To av de fire nedrykkslagene i 4. divisjon ser ut til å skifte trenere. Men Ørsta fortsetter trolig som i høst, med Are Bjørgum som hovedtrener. Han kom inn i sommer.

Gir seg Tom-Gøran Jønsson gir seg som Valder-trener etter en skuffende sesong for øylaget. Foto: Gry Støre

I Valder slutter både hovedtrener Tom Gøran Jønsson og hans assistent Frank Ove Bjørdal. Ingen nye er tilsatt.

I Stranda kan det gå mot reengasjement for Kalle Hjelle og hans team, mens Eirik Hjelvik og assistent Ørjan Haram gir seg i Skodje. Men Hjelvik fortsetter kanskje som spiller. I 5. divisjon.