Glen Børge Løset Flø gikk til sak mot Ulstein kommune etter at han hevdet seg utsatt for omfattende mobbing i grunnskolen. Flø sto fram i Sunnmørsposten med den rystende historien om at han har blitt kasta stein på, dyttet, spyttet på og slått.

Les også: Tok et oppgjør med mobbinga

Nå er dommen fra Sunnmøre tingrett klar.

Millionerstatning

Flø får nærmere to millioner i oppreisning og erstatning fra kommunen.

– Kommunen tapte på samtlige punkter, min klient har vunnet fullt ut, bekrefter advokatfullmektig Lars-Henrik Windhaug til smp.no.

Ulstein kommune må betale 1,66 millioner som personlig erstatning. Flø får også nærmere 300.000 kroner som erstatning for økonomisk tap. Kommunen må også dekke Fløs saksomkostninger.

Glad for å bli trodd

– Jeg har valgt å ikke ha de store forhåpningene, for hvis jeg ikke hadde vunnet fram, ville en slik dom vært knusende. Nå er jeg veldig glad for å bli trodd, sier Løset Flø til smp.no.

Skal beskyttes mot mobbing

Retten mener det er sannsynliggjort at skolen ikke klarte å oppfylle et grunnleggende minimumskrav etter skolelovgivningen i forhold til elevenes psykiske og fysiske miljø.

– Den enkelte elev skal ha et skolemiljø der han beskyttes mot alvorlig og langvarig mobbing fra medelever. Rettslig sett er det vanskelig å se at kommunen har oppfylt det Flø og hans foresatte "med rimelighet" kunne forvente av skolen, heter det i dommen.

Advokat Øyvind Renslo representerer Ulstein kommune.

– Jeg kan bekrefte at vi har fått dommen, og nå vil vi gjøre en grundig vurdering av den. Ut over det har jeg ikke flere kommentarer, sier Renslo.

– Er det aktuelt å anke?

– Det er for tidlig å ta stilling til det. Det blir gjort en nærmere vurdering.

Les hele mobbehistorien til Glen Børge (28) her (krever abonnement)