Har du tips eller foto? Kontakt oss på 95400400@smp.no

SISTE: Fylkesveg 92 på strekningen mellom Tafjord og Sylte er stengt på grunn av et steinras, melder Statens vegvesen på Twitter.

Ifølge politiet på Sunnmøre er det en stor stein som har falt ned i vegbanen.

Fare for vannplaning

Store vannmengder fra nedbøren kan gi problemer for trafikken fredag. Statens vegvesen går ut med en generell advarsell på vegmeldingene for Møre og Romsdal.

– Stedvis fare for vannplaning på grunn av store nedbørmengder, heter det i varselet som varer fram til klokka 18.

Fredag er det også varslet stor snøskredfare for hele Nordvestlandet. Folk som skal ferdes i fjellet oppfordres til å følge med på nettsida Varsom.no. I fjellet vil nedbøren komme som snø særlig lørdag.

Se webkamera: Været på Nordvestlandet nå

(saken fortsetter under)

Intense nedbørstimer

Ifølge værradaren til Yr.no vil det komme mest nedbør seint fredag ettermiddag og fredag kveld. Først ved midnatt vil nedbøren avta ifølge prognoser ved 14-tida. Det betyr at folk bør være oppmerksomme på stikkrenner og sluk.

På Glomset i Skodje gikk Storelva over sine bredder allerede tidlig fredag.

Hytteeier Knut Gjerde forteller at dette er et område hvor det gjerne skjer oversvømmelser, og at det trolig ikke vil skape noen større problemer. Etter det smp.no forstår skal minst én beboer være berørt av at vegen var effektivt stengt av vannmassene. Adkomsten til Storfjord hotell er imidlertid åpen.

Samtidig meldes det at de store nedbørsmengdene gir økt fare for flom og jordskred.

(saken fortsetter under)

Ras og vann i vegbanen

Regnet førte tidlig fredag til mye vann på Kvivsvegen i Volda og poliitiet ber folk om å kjøre forsiktig på E39 mellom Rosethorntunnelen og Hjartåbergtunnelen.

Få oversikt: Sjekk ruter og vegmeldinger

(saken fortsetter under)

Natt til fredag ved 01.50-tida meldte politiet i Sogn og Fjordane om at det var gått et steinras mellom Måløy og Raudeberg. En del småsteiner lå i vegbanen og vegtrafikksentralen tok seg av saken.

Skal bøtte ned

Fredag blir en våt dag - våt, og relativt mild, noe som også kan føre til at en del av snøen som finnes i vårt område, vil forsvinne.

OBS-varselet for Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane melder at det er venta 70-100 millimeter lokalt i løpet av dagen.

Det er også meldt mye vind, forteller vakthavende meteorlog Nina Larsgård fra Værvarslinga.

OBS-varsel: Nå blir det vått

Temperaturene vil stige utover dagen.

– Så snøgrensa vil stige fra 500-700 meter nå, til helt opp til 1300-1500 meter. Så mye av nedbøren som kommer vil komme som regn, og det er mulig at mye av det som finnes av snø, vil forsvinne, sier meteorlogen.

Regnværet fortsetter store deler av fredag og også lørdag, men da er det meldt gradvis mindre regn.

Regnet, kombinert med milde temperaturer og snøsmelting, gjør at Norges vassdrags- og energidirektorat, NVE, advarer mot stor fare for jordskred og flom.

LES MER OM VÆRET FREDAG HER