Det melder selskapet i en børsmelding fredag kveld.

Nydal overtar etter Olav Arne Fiskertsrand, som har ledet banken de siste 20 årene.

Trond Lars Nydal kommer fra Volda, er bosatt i Ålesund og har jobbet i banken i nesten 20 år. De siste seks årene har han leder divisjon personmarked. Han er utdannet siviløkonom fra NHH.

Fiskerstrand går av med pensjon i april 2017, og et rekrutteringsbyrå har brukt høsten til å finne en etterfølger. Styreleder Leif-Arne Langøy forteller at de er svært fornøyde med resultatet.

– Sparebanken Møre er totalleverandør av finansielle tjenester oghar en sterk posisjon i Møre og Romsdal. God ledelse, dyktigeansatte med lokalkunnskap og en unik bedriftskultur har værtavgjørende for de sterke resultatene banken har skapt over tid.Trond har hatt en sentral rolle i dette arbeidet, og vi vet at hanvil bringe det videre på aller beste måte. Samtidig er hanutviklingsorientert og nytenkende, noe som kreves i en tid hvorbank- og finanssektoren er inne i rask endring, sier Langøy ifølge børsmeldingen.

Ifølge en pressemelding sier Nydal at han er ydmyk og stolt over å få muligheten.

– Sparebanken Møre er en stor arbeidsplass, en sentral samfunnsaktør og en kilde til viktig kunnskap for omgivelsene våre. Det forplikter – og det krever kontinuerlig arbeid og utvikling. Jeg gleder meg til å videreutvikle bank nr. 1 i for Møre og Romsdal sammen med styret og våre dyktige ansatte, sier han.

Olav Arne Fiskerstrand