- KrF må gå sitt eget løp i budsjettforhandlingene uavhengig av at Venstre nå velger å bryte forhandlingene, sier Øvstebø.

KrFs stortingsgruppe skal i morgen avgjøre om de skal fortsette forhandlingene med regjeringspartiene etter at Venstre i ettermiddag ga beskjed om at de bryter forhandlingene.

– Jeg har kalt inn KrFs stortingsgruppe i morgen formiddag til et ekstraordinært gruppemøte. Vi vil på dette møtet ta stilling til veien videre på bakgrunn av de siste dagers skisser fra regjeringspartiene, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til NTB tirsdag.

Klimakrav

Øvstebø minner Hareide på at han ikke må glemme klimakravene, selv om KrF fortsette forhandlingene alene.

- Klimakravene må være sentrale i forhandlingene selv om KrF fortsetter alene, påpeker Øvstebø.

Han beklager at det nå ser ut som at samarbeidsavtalen mellom de fire borgerlige partiene ryker.

Trist

- Det er trist om den avtalen sprekker som følge av at en ikke klarer å bli enige om budsjettet, sier Øvstebø, som mener at Frp-leder Siv Jensen og statsminister Erna Solberg må ta en god del av ansvaret for at det skjer.

- Når du går inn i forhandlinger og stiller ultimatum, så ber du om trøbbel, påpeker Øsvtebø, med henvisning til den såkalte bilpakken med økte drivstoffavgifter som regjeringen helt fra starten har gitt beskjd om ikke kan forhandles om.