Undersøkelsen blir utført på samme måte stort sett over hele verden, der flypassasjerer blir spurt om hva de synes om den aktuelle lufthavnen.

Vigra har de siste årene lagt på det jevne blant norske flyplasser, men de to siste kvartalene i 2016 har den toppet suverent, godt foran større flyplasser som Gardermoen, Værnes og Flesland.

Hva skjer på flyplassen i dag? Sjekk vårt live webkamera på Vigra, se flytider, flightradar m.m.

Forandringer

Lufthavnsjef Tor Hånde på Vigra er sjølsagt stolt over plasseringa som landets beste.

– Men vi er ikke høy på pæra. Vi vet at årsaken til at vi scorer så bra på generell tilfredshet på flyplassen ligger i de forandringene vi har gjort her ute den siste tiden, sier Hånde.

Han trekker fram en rekke tiltak som er satt inn for å gjøre flyplassen mer attraktiv for brukerne.

– Avgangsområdet er betydelig utvidet med flere sitteplasser og flere serveringssteder. Utenlandsavdelingen har også fått et ansiktsløft, med ny cafelounge, sier Hånde.

Og i september kom det tredje løpet i sikkerhetskontrollen, samt fast track.

Forbedre

– Det er jo helt topp at folk setter pris på, og legger merke til de forandringene vi har gjort, og det er nok derfor vi scorer så høyt. Samtidig vet vi at dette vil bli en del av normalen etter hvert, og dermed må vi stadig finne nye måter å forbedre oss på dersom vi skal kunne ligge i toppen i fremtiden også, sier Hånde.

– Utfordringen fremover blir nå å holde oss på denne «all time high», fortsetter lufthavnsjefen.

Penger

Han mener at det faktum at nyinvesteringene på Vigra blir lagt merke til, kan gjøre det enkelte å få midler til ytterligere utbedringer i fremtiden.

– Det vil jeg tro kan bli en av konsekvensene, sier Hånde.

Han vil også rose de ansatte ved flyplassen.

– De er også en viktig del av dette, alle mann fra renholderne til flygelederne. Jeg vet mange av de ansatte har fått gode tilbakemeldinger på det de gjør og på hvordan flyplassen har blitt, og det er veldig hyggelig, sier Hånde.

Blant tingene som står på ønskelista for lufthavnsjefen, er et parkeringshus.

– Men per i dag ser vi at det kan bli vanskelig å få til, sier Hånde.

Nytt: Ny sikkerhetskontroll med fast track er blant nyhetene på Vigra. Foto: Staale Wattø