Den teknologibaserte turneringen arrangeres i samarbeid med Statoil Morgendagens Helter og samlet i helgen nærmere 800 konkurranseklare barn og lagledere som konkurrerte i kategoriene; samarbeid, markedsføring, forskning og teknologi.

Helgens høydepunkt var som alltid robotkonkurransen, hvor lagene kjørte selvbygde roboter som de har programmert til å gjennomføre konkrete oppgaver på de spesialbygde banene.

Ett av 47

Laget fra Volda har stiftet en klubb hvor de på et loft over et gammelt bedehus har jobbet hver tirsdag i lang tid i oppløpet av finalen. Laget har deltatt i tre år, men med forskjellige deltakere. Voldingene konkurrerte mot over 900 lag fra skandinaviske byer, men nådde ikke helt opp i finalen.

Siden midten av september har det blitt lagt ned utallige timer med arbeid. Etter de regionale finalene stod kun 47 lag igjen, klare for finalen i Bodø.

Realfag

– Gjennom konkurransen ønsker vi å vekke interessen for forskning, realfag og teknologi. Talentene fra Volda har vist en stor læringsvilje og lagt ned mye innsats både på skolen og fritiden. Slik skapes talenter, og forhåpentligvis vil mange av de bli våre morgendagens ingeniører og forskere, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef i Statoil, i en pressemelding.

Etter noen hektiske finalerunder var det tilslutt The LEGO Reefs fra Billund i Danmark som var best sammenlagt og ble kronet til vinnerne.