Alexander von Løwensprung trener Rollon, mens Rune Hoem er Langevåg-trener. Og de har klare synspunkter på det å skulle gå fra 22 til 26 kamper i neste års 4. divisjon. Som vil bli tilfelle om Ørsta ILs forslag til kretstinget kommende lørdag får gjennomslag.

– Jeg og Rollon kan godt spille 26 kamper neste år, det kan vi fint klare. Men for nivåets skyld er ikke dette vegen å gå, med enda større nivåforskjell på klubbene. Nå spisser man både 2. og 3. divisjon, og da må også 4. divisjon spisses slik at den klubben som rykker opp derfra neste høst har en OK mulighet til å henge med. For den nye 3. divisjon blir veldig tøff å henge med i, med en rekke lag fra årets 2. divisjon der, sier Løwensprung.

For fredagskamper

Som også synes det er smart å endre kampdag i 4. divisjon fra torsdag til fredag. Han tror at fredager kan bli en ypperlig kampkveld for 4. divisjon.

Men jeg skjønner jo også at en del klubber er redde for å miste spillere ved å «ta av» helga. Og da tenker jeg på familiefedre som ikke har lyst til å bruke helga på fotballen. Men for meg som trener vil fredag som kampdag bety en mye enklere treningshverdag, da kan vi rekke tre økter pluss kamp i løpet av uka, sier han.

– Det er veldig viktig at 4. divisjon blir en konkurransearena på bra nivå. Lokale klubber i 3. divisjon vil jo i stor grad måtte rekruttere fra lavere divisjoner, og da må ikke nivået i disse divisjoner synke enda mer. Allerede i år så vi jo en del kamper med store sifre involvert i 4. divisjon, dette vil ikke bli noe bedre nå når hele fire klubber kommer ned fra 3. divisjon, mener Rollon-treneren.

Rune Hoem

Langevåg-trener Rune Hoem er enig i mye av det hans Rollon-kollega sier, men ikke at 4. divisjon skal få fredag som kampdag.

– Etter min mening er torsdag en perfekt kampdag. Her i Langevåg er vi veldig for å beholde torsdagen, for da drar vi mye publikum. Over 200 LIL-patrioter dro til «Siffen» for å se divisjonsfinalen mot SIF i høst. Det hadde aldri skjedd en fredagskveld, mener Hoem.

Han er som Løwensprung helt uenig i at 14 lag i 4. divisjon har noe for seg.

– Faren kan være stor for at vi mister mange av de «eldre» spillerne som fortsatt henger med. Og argumentet om at flere unge vil få sjansen til å spille kamper med 26 serieomganger, er bare tull. De unge får mer enn nok kamper. Det de får for lite av er treninger. Nå skal fotball-Norge spisses oppover. Da er det håpløst at vi skal bli enda mer breddeorientert nedover i divisjonene!

Rollon-trener Alexander von Løwensprung ønsker kretsens forslag om fredag som ny kampdag i 4. divisjon velkommen. Og han håper Ørstas forslag om å utvide 4. divisjon Sunnmøre til 14 lag, blir forkastet på helgens fotballting. Foto: Helge Skuseth