For femte år på rad ligger Ålesund på jumboplass i undersøkelsen "Syklist i egen by", som er en temperaturmåling av hvordan forholdene i byen oppleves av syklister.

Undersøkelsen bygger på 2548 svar, de fleste fra forbundets egne medlemmer.

Lillestrøm, Kristiansand og Kongsberg troner derimot på toppen - det gjorde de også  ved forrige kåring for to år siden.

Sprik

Undersøkelsen viser at det er stort sprik mellom de beste og de dårligste byene, skriver Syklistenes Landsforening i en pressemelding.

– Jevnt over har norske byer fortsatt en lang vei å gå for atsykkel skal være foretrukket transportmiddel på daglige, kortereiser, sier generalsekretær Morgan Andersson i SyklistenesLandsforening ifølge pressemeldinga.

– Utålmodige

Syklistenes Landsforening øyner imidlertid håp. De har snakket med planleder Liv KJersti Finholt i Ålesund kommune, som trekker fram planlagte prosjekter på Lerstad, Blindheim-Flisnes, Steinvågneset og Volsdalsberga.

– Det har ikke vært mangel på planer forsykkelsatsning gjennom årene, og i kommuneplanen er hovedveinettetfor sykkel skissert. En del av prosjektmidlene brukes nå på entreårig prosjektstilling for å få fart på sykkelsatsningen i byen, sier Finholt.

– Vi vil både se på hvordan vi kan få gjennomført allerede planlagteprosjekter og finne gode og enkle prosjekter som gjør det lettere åvelge sykkel. Vi er utålmodige og er på jakt etter prosjekter somkan realiseres fort, framhever planleder Liv Kjersti Finholt iÅlesund kommune.