Kommende lørdag er det klart for ting i Sunnmøre fotballkrets på Parken Hotell i Ålesund, og valgkomiteen har altså foreslått at fire av seks i kretsstyret er damer. Blant annet foreslås Lena Pedersen som leder, et verv hun for øvrig har hatt siden mars i år, da Leon Aurdal trakk seg som leder for å gå inn i forbundsstyret i NFF.

– Jeg håper folk klarer å tenke personer og ikke kjønn her. Jeg har brukt tiden fra mars og fram til nå på å gå meg inn i lederjobben, for blant annet å finne ut om dette er noe jeg kan tenke meg å jobbe med videre også, forteller Lena Pedersen fra Ravn IL.

Med seg i styret får hun trolig disse tre damene: Kirsti Slotsvik, Herd, Gina B. Rundtom, Volda TIL og Tone Engeset fra Langevåg. Sistnevnte er ikke på valg, og var også med i inneværende periode. Utenom disse er også mannfolka representert ved velkjente Bård Dalen fra Larsnes IL, som foreslås gjenvalgt som nestleder, samt Toivo Nilsen fra Valder. Som er ny.

– Spennende

– Jeg kjenner ikke alle disse nye personlig, men det er alltid spennende med nye folk inn. Og jeg vet at disse har gjort og gjør en god jobb i sine klubber. Og det er betryggende for meg at rutinerte Bård Dalen fortsatt blir med, han har all den erfaring et styre kan ønske, sier Lena Pedersen.

Lena har sin sportslige erfaring fra Ravn, der hun var med på det gode Ravn-laget i fotball som var blant kretsens beste på slutten av 80-tallet. Hun er nå ansatt som bioingeniør ved Ålesund sykehus. Og har sittet i kretsstyret i nesten ti år, fordelt på to perioder.

En frisk nykommer i kretsstyret kan bli Kirsti Slotsvik, som er Kystdirektør og også sitter i styret i Helse Møre og Romsdal. Ellingsøyjenta har også spilt fotball tidligere, og har i flere år vært med i styret i Herd.

(saken fortsetter under bildet)

Helse og fotball: Kystdirektør Kirsti Slotsvik fra Herd kan bli et friskt innslag i styret i fotballkretsen. Her under et møte i Helse Møre og Romsdal, der hun også er i styret.

– Jeg synes det er spennende at vi jentene nå kommer for fullt i kretsstyret. Nå er det kanskje slutt på kjønnskvotering i idretten? ler Slotsvik.

Hun er mor til to gutter som er flasket opp i Herd, men den yngste av dem spiller nå for AaFKs guttelag.

Brenner for guttefotballen

– Jeg brenner veldig for guttefotballen, og de utfordringer som skjer når guttespillere – og jenter for den saks skyld – nærmer seg tida for voksenfotball. På guttesida føler jeg at vi må ta et tak for å få det mer attraktivt å spille juniorfotball, og kanskje er svaret så enkelt som at Sunnmøre er for lite til å gi alle en god nok utfordring? 15–16 åringene bør få spille mot jevnaldrende på sin egen alder, og på sitt eget nivå. Og gjerne da utenfor vår egen lille andedam, mener Slotsvik. Som påstår at hun også har klart å hisse opp Herds A-lagstrener Amund Skiri skikkelig.

– Jeg sa til Amund at det nå var på tide å slippe til 15-åringene på Herd 2 i 6. divisjon, jeg sa til ham at laget nå var et lag for feite 40-åringer! Den tror jeg ikke han likte, smiler Kirsti Slotsvik.

God påmelding

Daglig leder i kretsen, Bjørn Oskar Haukeberg, opplyser at påmeldingen til lørdagens ting er veldig bra. Med rundt 30 påmeldte klubber, og i underkant av 50 stemmeberettigede.

– Vi ser veldig fram til den faglige biten, der AaFK-trener Trond Fredriksen er utfordret på å si hva han mener om barnefotballen på Sunnmøre. Er den godt nok organisert til å kunne gi AaFK framtidige eliteseriespillere? Mens Arnfinn Ingjerd skal orientere om Hødd-skolen, noe som også blir veldig spennende, sier Haukeberg.

Kystdirektør Kirsti Slotsvik fra Herd kan bli et friskt innslag i styret i fotballkretsen. Her under et møte i Helse Møre og Romsdal, der hun også er i styret. Foto: Staale Wattø