– Til neste år skal vi øke budsjettet vårt med flere millioner kroner. Målet er å rykke rett opp igjen til 2. divisjon, og på sikt å snuse på et opprykk til 1. divisjon. Vi hører mye om spillerflukt og mye annet, men dette stemmer ikke. Vi har mange baller i lufta, men er nå i ferd med å ta ned disse og få landet dem, sier «OP».

– Men dere mister mange?

– Gjør vi? De eneste som vi vet ikke skal spille for oss neste år er Lamine Nekrouf, Michael Karlsen og Sigurd Tafjord. De tre øvrige svenskene (utenom Nekrouf) har ikke kontrakt, men vi er i dialog med dem alle tre. Og resten har kontrakt.

Misnøye

– Men rutinerte spillere har sagt til oss at de er misfornøyd med lønnsstrukturen i klubben? De mener at nye spillere får mye bedre betalt enn de som har vært der en stund?

– Av og til føler jeg det er enklere å forklare en treåring om business-strategien i Rolls- Royce enn det er å forklare spillere hva som ligger til grunn for kontraktene våre. De få som klager er de samme som tidligere har hatt best betalt. Og disse er i full jobb utenom. De som kommer hit utenfra må være her kl. 14 hver dag for å jobbe i FFO og Fotball Speciale hos oss, så de kan ikke ta seg jobb utenom. At disse kan ha 5000 kr netto bedre betalt pr. måned enn de som klager, er naturlig. Men det er ikke alle som skjønner akkurat det, sier Aarsund.

– Spillere vi henter fra eksempelvis AaFK må vi betale like bra som det de hadde i AaFK. Hvis ikke kommer de ikke til oss, fastslår han.

Akkurat nå er både sportssjef Per Gidlund og den nye hovedtreneren Karl Oskar Fjørtoft på ferie. Når de returnerer vil mye positivt skje på spillerfronten, tror Aarsund.

– Vi skal ha fire til seks nye spillere, og vi er i dialog med flere. Jeg tør påstå at vi har full kontroll, og planen er opprykk i løpet av én til to sesonger. Og det skal vi få til. Vi har tredoblet publikumstallet på få år, det tyder på at vårt flotte publikum liker at vi vinner mange kamper og samtidig spiller god fotball, sier Aarsund.

Under de nye trenerne Karl Oskar Fjørtoft og Rune Ulvestad tar Brattvåg ny sats. Foto: Eirik Nesset Hjelvik