– Skodje og Ørskog har allerede vedtatt at E39 gjennom deres kommuner skal hete Ålesundsvegen. Når kultur- og oppvekstutvalget i Ålesund nå har gjort et lignende vedtak, går Ålesundsvegen fra kommunegrensa til Vestnes og ut til meieriet, sier Knut Helge Skare i virksomhet for kart- og oppmåling i Ålesund.

Det er likevel en sannhet med noen modifikasjoner. For Lerstadvegen skal fortsatt hete Lerstadvegen.

– Ålesundsvegen blir navnet på den nye traseen som skal legges i tunnel fra den store rundkjøringa i Breivika og fram til rundkjøringa på Lerstad, forklarer Skare.

Debatt

Vegnavn skaper debatt. Forslaget om å kalle tverrforbindelsen over Moa «Amfivegen» ble forkastet.

– Her blir det en ny runde med saksbehandling, sier Knut Helge Skare.

Også andre navnløse fylkes- og europaveger i kommunen har nå fått navn.

E39 fra Moa til Vegsund heter «Sulavegen».

Sula har gjort lignende vedtak, så nå er det «Sulavegen» helt fram til Sulesund.

På fylkesveg 60 Fra Blindheim til Magerholm heter det nå «Magerholmvegen», mens vegen videre østover på fylkesveg 656 fra Magerholm til Glomset/Valle heter Glomsetvegen.

Nødetater

Alle skal ha en adresse med gatenavn og husnummer, og i Ålesund er det nå 95 prosent av befolkningen som har fått dette.

– Det mangler stort sett bare noen veger på Emblem i tillegg til hyttene på øyene i Ellingsøyfjorden, forteller Knut Helge Skare.

Virksomhet for kart- og oppmåling har prioritert de områdene der det bor mest folk.

– Offisiell vegadresse ønskes av alle, og for at nødetatene skal finne raskt fram er gateadresse viktig, understreker Skare.