– Vi skal bygge opp og drive en barnelandsby utenfor Voi der barna får et trygt hjem og skolegang, forteller en alltid like entusiastisk Gunnar Hamnøy. Fra sin base i Skodje leder Hamnøy organisasjonen North-South Partnership Aid (NSP Aid) som er involvert i en rekke prosjekter både i Kenya og i Etiopia.

Takker

– Disse fem-seks årene har vært en fantastisk reise, og jeg må bare få rette en inderlig takk til alle som har støttet oss. Uten disse hadde arbeidet vært umulig, understreker Gunnar Hamnøy.

NSP Aid er engasjert i flere prosjekter som gir barn og unge utdanning, men også hjelp til helt basale behov som mat og tak over hodet.

– Forholdene i slummen er rett og slett ubeskrivelige, sier Hamnøy.

I slumområdet Kawangware i Nairobi har NSP Aid tatt på seg oppgaven med å gi 250 barn skolegang som blir betalt av norske faddere.

– Men de trenger også støtte til å skaffe seg mat og husly, og nå bor de i et bølgeblikkskur sammen med ei dame som gir dem kjærlighet og oppmerksomhet, forteller Gunnar Hamnøy,

Landsby

Nå står et nytt og stort prosjekt på agendaen, og Hamnøy viser fram bilder av en modell av barnebyen som skal bygges.

– Tomta på 600 mål har vi fått gratis fra lokale bønder, og landsbyen vil bestå av en rekke tun med ni hus. I hvert hus vil det bo åtte barn og ei «mor» som har ansvaret for dem, forteller Hamnøy.

NSP Aid samarbeider gjerne med lokale hjelpeorganisasjoner, men pengene blir samla inn fra enkeltpersoner og næringsliv her hjemme.

– I fjor fikk vi inn nesten fem millioner kroner som går uavkortet til prosjektene våre, forteller Gunnar Hamnøy som driver en utrettelig innsats for å skaffe midler.

– Jeg er jo pensjonist, så jeg har tid til å holde på med slikt, smiler han.