– Transaksjonen består av Scana Propulsion AS og selskapene Scana Volda AS og Scana Mar-El AS i Norge samt flere mindre datterselskaper i USA og Asia. Scana Volda ble kjøpt av Incus Investor i 1998 og Scana Mar-El AS ble kjøpt i 1996. Scana Volda og Scana Mar-El ble sammen med utenlandske datterselskaper etablert som konsernet Scana Propulsion i 2012, heter det i en børsmelding.

Brunvoll AS i Molde er kjøper. De leverer thrustersystem til det globale markedet, og er et familieeid selskap lokalisert med hovedkontor og produksjonsanlegg i Molde.

Styreleder Arthur Brunvoll påpeker i en pressemelding at eierne tenker langsiktig.

– Vi har en uttalt strategi hvor kvalitet i alle ledd med utvikling og produksjon med en høy grad av automasjon skal skje i Norge står sentralt. Det er nå to selskaper med lange tradisjoner og kompetanse innen det maritime marked i Norge og internasjonalt som går sammen gjennom dette oppkjøpet, sier han.

Scana Propulsion hadde i 2015 en omsetning på 318 millioner, en liten nedgang fra året før. I tillegg hadde selskapet et negativt resultat før skatt på ca. 1 million. Selskapet designer og produserer framdriftssystem, medregnet propeller, propellerhus, akslinger, gir, trustere og kontrollsystemer til skipsbyggingsmarkedet.

– Salget er en del av Incus Investors løpende strategi om å utvikle aksjonærverdier gjennom aktivt eierskap, og kjøp og salg av virksomheter, sier administrerende direktør Bjørn Torkildsen i en pressemelding.

Salgssummen er på 84 millioner kroner, men vil få en reknskapsmessig effekt på 46 mill for Incus.

– Samtidig har Brunvoll Holding AS inngått opsjonsavtale om kjøp av Scana Eiendom Volda AS, som eier produksjons- og kontorfasilitetene til Scana Volda AS, opplyser Brunvoll i en pressemelding.