Toppen av isfjellet

Aktor i saken, politiadvokat Cathrin Remøy, tror det bare er et fåtall av de som reelt er utsatt for blotting, som har meldt fra til politiet.

Hvit bil

– Han kjørte sakte forbi meg i en hvit varebil, med nedrullet vindu, og hadde ikke på seg bukse eller truse. Han dro seg i kjønnsorganet, og sperret opp øynene når han passerte meg. Han dro seg liksom opp i setet slik jeg skulle se, forklarte ei jente som traff på mannen utenfor Åse skole.

Redde

To gutter på veg hjem fra Volsdalen skole, hadde en lignende opplevelse.

– Vi så bilen som sto stille like ved skolen vår når vi var på veg hjem. Da så vi at det satt en mann uten bukser og truser i bilen og tok på kjønnsorganet sitt. Vi ble redde og løp til en butikk for å ringe til mor min, som igjen varslet skolen vår og politiet, forklarte guttene.

Ei jente på veg hjem fra Emblem skole såg også mannen. Hun mente han var helt naken i bilen, og smilte til henne når han passerte henne, samtidig som han tok på sin penis.

Noen av de fornærmede forklarte om problemer med å sove etter hendelsene, og at de hadde vært redde en periode etter å ha blitt utsatt for blotteren.

Det stemmer vel

Tiltalte ville ikke utdype de forskjellige tilfellene for retten.

– Jeg husker ikke så mye av dette, men det de mener å ha sett, slik de har oppfattet det. Men en ting kan jeg si, jeg har aldri vært helt naken i bilen, og jeg har aldri stått helt stille, alltid vært i bevegelse med bilen, forklarte mannen.

Omfattende

Statsadvokatene i Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane har tatt ut en alvorlig tiltale mot mannen i 50-årene fra Sunnmøre. Rettssaka startet mandag, og skal pågå i sju dager i Sunnmøre tingrett.

Mannen erklærte seg delvis skyldig etter at tiltalen ble lest opp. Han nektet for 11 hendelser hvor påtalemyndigheten mener at han lurte mindreårige til ulike seksuelle aktiviteter over internett. Sunnmøringen sa seg imidlertid skyldig i å ha lastet ned og oppbevart store mengder bilder og filmer som seksualiserer barn.

Politiet fant 60 filmer og over 6.600 bilder som viser svært grafisk materiale av barn helt ned til toårsalderen.

Mannen erkjente også straffskyld for å ha blottet seg for mindreårige barn på en rekke skoler i Ålesund og omegn. Mannen nektet imidlertid for tre av over ti hendelser med blotting.

I tillegg erkjente han å ha brukt svært grovt språk til mindreårige på nettet. I kommunikasjonen oppfordret mannen til seksuelle aktiviteter.