Den ene skadde, en mann i 40-åra, ble tidlig lørdag kveld betegnet som alvorlig skadd, og var til operasjon ved Ålesund sjukehus. Den andre føreren, en mann i 20-åra, slapp med lettere skader.

Tilstanden for begge er stabil, ifølge sjukehuset.

Satt fastklemt

Det var to biler var involvert i frontkollisjonen på fylkesveg 60 ved Hellesylt lørdag ettermiddag.  Alle nødetatene rykket ut etter meldingen kom litt etter klokka 13.

Den ene føreren satt en stund fastklemt i ett av kjøretøyene. Klokka 13.45 meldte politiet at de to skadde var ute av bilene og sendes til sjukehus med luftambulanse.

– Vi har fått opplyst at begge personene var ved bevissthet etter ulykken, sier operasjonsleder Per Åge Ferstad hos politiet på Sunnmøre til smp.no senere på ettermiddagen.

Ved 16-tida hadde politiet ikke flere opplysninger om hendelsesforløpet.

Politiet hadde på det tidspunktet ikke snakket verken med de to involverte førerne, eller andre vitner til selve ulykken. Det var en av førerne selv som skal ha meldt fra om ulykken.

Vegen delvis stengt

Den kraftige kollisjonen skjedde ved Nybø/Holen, cirka en kilometer fra Hellesylt i retning Stryn  (se kart under, journ. anm.)

Vegen er delvis stengt utover ettermiddagen og vil være det en god stund fremover mens politiet gjør sine undersøkelser.

Ulykkesgruppa til vegvesenet er varslet om kollisjonen, og lokalt politi sender ut teknikere for å gjøre undersøkelser, opplyser politiet ved 14.20-tida.

Vegtrafikksentralen for Midt-Norge melder like før klokka 18 på Twitter at trafikken slippes forbi i puljer.

Se vegmeldinger for Møre og Romsdal her (ekstern lenke)

Brannvesenet: – Høg fart

Brannvesenet fikk melding om ulykka klokka 13.08, forteller Frank Austdal ved 110-sentralen i Møre og Romsdal til smp.no.

– Det var to personer involvert, en i hver bil. Den ene satt fastklemt og er frakta sammen med den andre pasienten i helikopter, jeg regner med de fraktes til Ålesund sjukehus, sier Austdal.

Ifølge 110-sentralen gikk det relativt raskt å få personen frigjort fra kjøretøyet.

– Jeg har forstått at det har vært høg fart inni bildet, og at det har vært en frontkollisjon, sier Austdal.

Smp.no følger saken