På sakens nest siste dag fikk retten se dommeravhørene av to gutter som var 12 og 13 år da de først fikk kontakt med mannen i 50-åra fra Sunnmøre. De ble bedt om å vise kjønnsorganene sine til mannen via Skype, og det ble også avtalt å møte den yngste gutten et sted på Nordvestlandet.

Begynte med rus

– Han hadde stort fravær på skolen og det var tendenser til skulk  og jeg hadde bekymringssamtaler med foreldrene. Jeg fikk mistanke om noe var veldig galt, fortalte guttens sosiallærer til retten.

– Det var et hardt år for gutten, men etter et andre  avhør av gutten, der han fortalte alt som hadde skjedd, har det gått mye bedre Det har vært en lang veg å gå, men nå er han i rute på mange områder. Han har Slutta med hasj, og nå er det ingenting å sette fingeren på. Det var et  merkelig skille mellom før og etter han fortalte det som hadde skjedd, forklarte læreren.

Store endringer

Faren til den andre gutten forklarte om en sterk, utadvendt og veldig solid gutt, men at de opplevde endringer i hans  livsglede etter hendelsene og at han ble avvisende til kontakt.

– Han hadde en stor vennekrets, men han kuttet ut de aller fleste. Nå går det bedre med han, men han er fortsatt skeptisk til nye folk, blant annet, forklarte guttens far til retten.

– Men dagen etter brøt jeg all kontakt med han. Jeg var redd for at han skulle gjøre noe galt med meg, fortalte gutten.

Skam

Guttenes bistandsadvokat Kjetil Mjaaland sier de fornærmede føler på en skyld de ikke skal føle på.

– De har ikke gjort noe galt i denne saken, men blitt forledet av en godt voksen person. De har ikke ønsket å fortelle om det som har skjedd, verken til foreldre eller andre, men når de først gjorde det, har det gått bedre med de, sier Mjaaland.

Ifølge den alvorlige tiltalen Ifølge skal mannen via chattesider, og ved bruk av internettkamera, ha lurt minst 12 mindreårige gutter fra flere deler av landet til å kle av seg og utføre utuktige handlinger.Samtidig skal mannen ha blottet seg og vist uanstendig adferd overfor barna, ifølge tiltalen.

Saken har pågått i seks dager, og avsluttes etter planen i morgen.