– Det er vi så klart strålende fornøyde med, det er jo fantastiske tall, sier Helge Jan og Hege Breivik Farstad.

De to har nå tatt over driftsselskapet bak Fjellstua.

– Jeg og Franz Wissiak har stått som eiere de siste 20 årene. Nå, nesten på dagen siden vi starta opp for 20 år siden har Franz valgt å trekke seg litt tilbake, og min kone har tatt over hans eierpost, forteller Helge Jan Breivik Farstad.

Nye tider

Ekteparet Farstad tar nå Fjellstua inn i nye tider.

– Det er jo klart at den formidable økningen vi har hatt i omsetning i stor grad skyldes tre faktorer. Vi har pusset opp selve lokalet, trappene opp har blitt pusset opp og det er gjort utbedringer i området rundt her oppe, mener de to.

I tillegg strømmer det på med turister, spesielt i sommerhalvåret.

– Vi ligger på nærmere 300.000 turister i løpet av et år, og sesongen strekker seg stadig lengre. Men det byr også på trafikale utfordringer som vi håper å få en bedre løsning på til sesongen er i gang for fullt, sier de to.

Restaurant

En annen faktor det nye driverparet håper skal bidra til videre vekst, er kveldsåpent i restauranten. Det har allerede vært i gang en stund, og har vært et positivt innslag.

– Vi har åpent onsdag til lørdag på kveldstid, men føler fortsatt at restauranten er en litt «godt bevart hemmelighet» for byens befolkning. Turistene finner fram, men de lokale tenker kanskje ikke på oss når det kommer til restaurantdrift. Likevel har det vært såpass positiv trafikk at dette er noe vi kommer til å satse videre på, spesielt opp mot familier, med en egen barnemeny, og i februar vil vi feire at vi har vært her i 20 år med særdeles gunstige tilbud på fredagene, sier de to.

Og Kuppelen er stadig utleid til fester, firmaer og andre begivenheter.

Gondolbane?

En annen ting de to driverne ønsker seg er en gondolbane fra sentrum til Fjellstua, en plan som har vært diskutert i flerfoldige år.

– Det hadde vært en attraksjon for hele Sunnmøre, og sjølsagt en ny boost til Fjellstua. Men vi har ingen oversikt over et eventuelt gondolprosjekt, men vi lever sjølsagt i håpet, sier de to.

F.v. Helge Jan Farstad og Franz Josef Wissiak, her fra 2003. Foto: Svein-Are Tollås