– Brannvesenet er straks på stedet. Etter det vi forstår skal det være snakk om et fjøs med sau, og det er dyr i fjøset, sa operasjonsleder Per Åge Ferstad i politiet til smp.no klokka 23.45.

Politiet hadde allerede da fått beskjed om at «en god del» sau var drept i brannen.

Fjøset ligger i Øvstedalen i Tresfjord i Vestnes kommune.

Brannvesenet fikk melding klokka 23.30.

Foto: SMP-TIPSER

Fullstendig overtent

Både Tresfjord og Vestnes brannvesen rykket ut, sammen med politi og helsevesen.

– Fjøset er fullstendig overtent, opplyste Kjartan Molvær ved Møre og Romsdal 110-sentral til smp.no klokka 23.54.

Mannskapene drev da på med utvendig slukking. Arbeidet på stedet var krevende på grunn av at det måtte brukes pumpe fra en elv for å få vanntilførsel.

– Innringer bekrefter at det skal være dyr inne, som er omkommet. Jeg har ikke bekreftet antall, men det skal også være noen dyr som er berget ut. Det er sau det er snakk om, sa Molvær litt senere.

Rundt 30 sauer kan ha omkommet

Klokka 00.18 opplyste Ferstad i politiet at de hadde fått melding om at det kan ha vært ca. 30 sauer i fjøset, som trolig har brent inne.

– Det skal være berget ut noen, men vi har foreløpig ikke oversikt. Vi har nylig kommet til Tresfjord, og er straks på stedet, sa Ferstad til smp.no.

Svært høy temperatur

Klokka 00.30 opplyste en tipser på stedet at det ikke lenger var synlige åpne flammer. Det var heller ikke fare for spredning av brannen til andre bygg.

Fjøset kan rase sammen

Status nå er at brannen er slukket. Mannskapene driver med etterslukking. Vi har fått opplyst at det har vært så høy temperatur i stålkonstruksjonen at brannvesenet foreløpig ikke tør å sende inn noen i bygget. Dette på grunn av fare for at fjøset kan rase sammen, sa operasjonsleder Ferstad til smp.no klokka 00.45.

Molvær på 110-sentralen opplyste klokka 01.30 at brannvesenet fortsatt ikke hadde gått inn i bygget.

Mannskapene fra Vestnes brannvesen hadde avsluttet, men Tresfjord brannvesen ble værende på stedet utover natta.

Det var natt til torsdag ikke mulig å få bekreftet nøyaktig hvor mange dyr som har omkommet.

– Årsaken til brannen er det for tidlig å si noe om, ifølge Molvær.

Skaffet seg overblikk

Lensmann Jan Magnar Sandvik i Vestnes sier torsdag formiddag at politiet har vært på brannstedet og sett.

– Vi har vært der for å skaffe oss et overblikk i dagslys. Selve åstedsundersøkelsen vil ikke bli gjort i dag. Situasjonen skal få roe seg ned litt først, så tar vi det så fort som mulig, sier lensmannen.

Sandvik opplyser til Rbnett at det var 47 sauer i fjøset da brannen startet, hvor ti ble reddet ut. 37 sauer er derfor antatt døde.

Foto: SMP-TIPSER