Torsdag ble det kjent at Helse Midt-Norge understreker enigheten om å sette grensen ved for tidlig fødte i 26. uke. Dermed beholder Ålesund sjukehus nyfødte mellom uke 26 og 28 minst ut 2019.

– Vi er jo lettet over at vi alle fall har fått fredning av situasjonen i noen år. Selv om det er kommet nye nasjonale retningslinjer, har vi likevel trygghet for vår befolkning i denne perioden, sier avdelingssjef Siebke.

– Og så vet en jo ikke hva som kommer rundt neste sving. Men vi vil fortsette med å dokumentere at vi driver god behandling for barna våre, slik vi også har fått gehør for både fra Helse Midt-Norge og fra ekspertgruppen som var på besøk her i høst, sier overlegen.

– Samtidig er det bekymringsfullt at man vil sentralisere barn i resten av landet, legger hun til.

– Burde Helse Midt-Norge presisert tidligere at grensen ved uke 26 gjelder fortsatt?

– Jeg tror nok de hadde sluppet utspillene fra staben her forrige uke. Vi er på landstoppen i andel sjukepleiere med spesialkompetanse og ansiennitet innen dette feltet. Men jeg syns nå at vi bare skal være glad for at Helse Midt-Norge har bekreftet at avtalen fra november gjelder. Vi har fått til en avtale innad i vår region som både Helse Midt og vi kan leve med. Nå skal vi skape fred og et godt samarbeidsklima. Med beslutningen som Helse Midt-Norge nå har gjort så skal det bli mye lettere, sier Siebke.

Røbekk Nørve: – Det minste vi kunne forvente

At avtalen fra november fortsatt gjelder skulle bare mangle. Det mener Elisabeth Røbekk Nørve (H) på Mørebenken.

– Nå er det på tide at de får arbeidsro og får jobbe med det de skal inne på sjukehuset. At Helse Midt står ved avtalen fra november skulle bare mangle. Hvis ikke, så hadde jeg totalt mista tilliten til dem, sier stortingspolitiker Røbekk Nørve til Sunnmørsposten.

– Burde Helse Midt gått ut og presisert dette i forrige uke?

– Ja, det burde kommet ut umiddelbart slik at vi kunne fått vekk all tvil. Jeg syns det har vært nok uro rundt dette, og særlig når vi veit at de på Ålesund sjukehus har kompetanse fullt på høyde med St. Olavs, sier Røbekk Nørve, og legger til at hun nå håper på fred og fordragelighet i denne saken.