Sammen med Havila og Runde Miljøsenter har Gründerfirmaet Clean Coast AS fra Vanylven konkrete tanker om at dette kan realiseres og hvordan. Nå er de på veg til Oslo for å legge fram ideen for sentrale politikere.

Møter Miljødepartementet

Tirsdag skal gründerne –  sammen med daglig leder ved Runde miljøsenter, Nils-Roar Hareide –  ha møte med Ola Elvestuen (V) som er leder for Stortingets Energi- og miljøkomite.

– Nå jobber vi med å gjøre dette mest mulig kostnadseffektivt. Logistikken må stemme. Det står mellom tre ulike PSV fartøy fra Havila, en av de aktuelle er «Havila Flavour» (bildet), forteller Frode Haugen.

Deponi for plast på sjøen

– Vi vil hente og samle inn all plast som måtte ligge på kaier, i fjæra og fra instanser som samler inn plast. Vi ønsker å være et deponi på sjø som samler og leverer til godkjent mottak, sier Haugen.

Vi er kommet så langt at vi kan mobilisere båten, men rammebetingelsene må være til stede. Dette koster en del, og kostnadene er størst i startfasen.

Pengene vil gå til å drifte båt med mannskap og eventuelt utstyr. Clean Coast vil ta seg av planlegging og logistikk, opplyser Frode Haugen.

Gründerfirma fra Vanylven

Clean Coast AS ble etablert i fjor høst av brødrene Frode og Roger Haugen, og førstnevntes kone Elisabet Lauvstad Haugen.

Frode Haugen har tidligere jobbet innen fiskeri og offshore. De siste 20 åra som maskinsjef og de siste 13 år på offshorefartøy.

Tvillingbroren Roger har vært kaptein i 32 år, de siste 22-23 på offshorefartøy. Elisabet Lauvstad Haugen har administrativ bakgrunn fra rederi- og offshorebasert næring.

Havila Flavour