– Jeg har ikke råd til å holde til her lenger. For å drive videre trenger jeg flere kunder og mer salg enn det jeg har i Moloveien. Dessuten er bygningen glassverkstedet holder til i solgt, så det er naturlig at jeg flytter på meg.

Det sier glassblåser Ingrid Cecilie Ulla.

Siden 2004 har hun drevet glassverksted og utsalg av egne kunstglass i leid lokale i Moloveien.

– Men Moloveien har endret seg, nå er det færre kunsthåndverkere her på dagtid som trekker folk til gata. Og jeg selv har også endret meg, og ønsker å forenkle den videre drifta når sjansen byr seg. Det er glassblåsing jeg ønsker å konsentrere meg om, og ønsker ikke å jobbe kvelder og helger slik jeg har gjort til nå, sier 40-åringen.

Høye kostnader

Hun forteller at det koster henne 150.000 kroner i måneden å drive glassverkstedet i Moloveien.

– For å klare kostnadene med husleie, strøm, lønn til ansatte og alt annet glassproduksjonen krever, må jeg på sikt ha mer salg enn det jeg har her. Det kommer rett og slett ikke nok kunder hit, sier Ulla som lenge har vært på utkikk etter et mer sentralt plassert verkstedlokale.

I mai 2016 åpnet hun butikk i Løvenvoldgata som et mellomsteg i prosessen med å flytte hele bedriften.

– Det ble en annen verden. Både salg og kundebesøk har økt. I Løvenvoldgata går det stadig folk, både turister og fastboende. Det gjør det mye lettere å trekke nye og gamle kunder til glassutsalget. Nå flytter jeg hele virksomheten etter kundene, sier glassblåseren som er på husjakt.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

– Jeg trenger et lokale med litt takhøyde der jeg kan bruke propan, gjerne regulert til industrivirksomhet og er stort nok til å kjøre truck inn og kan romme flere keramikkovner, forklarer hun.

Vemodig

Ingrid Cecilie Ulla synes det er vemodig å forlate Moloveien, som de senere årene er blitt rustet opp og trukket aktiviteter og virksomheter til seg. Teaterfabrikken, Trankoeriet Antikk, Fiskerimuseet, Stiftelsen Kjell Holm, Aspøen Keramikkverksted, Terje Fagermos Atelier og undervisnings- og utstillingslokale til Ålesund kunstfagskolen noe av det som holder til her.

– Alt dette er vel og bra. Gata har et flott miljø, men det trengs flere næringsdrivende her for å trekke flere folk til gata, mener glassblåseren.