Grunnlaget for siktelsen er at mangelfull organisering av virksomheten førte til at det ikke ble gitt forsvarlig helsehjelp.

Politimesteren har sendt over saka til statsadvokaten, som avgjør om det skal tas ut tiltale.

Dette sier statsadvokaten: – Skjellig grunn til mistanke om straffbart forhold

Den ti måneder gamle Sebastian Ødegaard fra Kristiansund døde i februar 2015. Statens helsetilsyn har slått fast at han ikke fikk forsvarlig helsehjelp fra Helse Møre og Romsdal, legevakten og Rikshospitalet.

Barne- og ungdomsavdelinga i Kristiansund var helgestengt på tidspunktet. Det var derfor behov for gode rutiner rundt transport av akutt sjuke barn til Ålesund sjukehus, mener Helsetilsynet.

Mottatt siktelsen

– Vi har mottatt siktelsen fra politiet i denne alvorlige saka, og avventer videre oppfølging fra statsadvokaten. Samtidig arbeider vi videre med tiltak og læringspunkt som ble lagt fram for styret i januarmøtet, sier administrerende direktør Espen Remme i ei pressemelding onsdag kveld.

På styremøtet til Helse Møre og Romsdal i slutten av januar ba Remme foreldrene om unnskyldning etter den knusende rapporten fra Statens helsetilsyn.

– Vi må be foreldrene til Sebastian om en unnskyldning og foreta en systematisk gjennomgang av saken. Vi er innstilt på å ta ansvar, sa Remme.

– Innholdet i rapporten understreker alvoret i saken. Vi har lagt oss på en linje hvor vi tar selvkritikk, men vi er også forberedt på å ta ansvar, sa direktør Espen Remme til styret.

Foreldrene: Glade for siktelsen

Guttens foreldre sier i en uttalelse til NRK at de er glad for siktelsen:

"Vi syns det er bra at de blir stilt til ansvar og nå kan jobbe for å bedre helsetilbudet og pasientsikkerheten til de små også. Det er en ufattelig vond sak og det har vært en stor påkjenning for oss de to siste årene. Alle de som har jobbet med saken til Sebastian har brukt mye tid og har gjort en grundig jobb. Det gjør at sannheten er kommet fram og at gutten vår har fått litt rettferdighet."

Verken styreleder Stein Kinserdal eller direktør Espen Remme har foreløpig besvart våre henvendelser.