Resultatet fra gallupen, der Frp ligger 3,7 prosentpoeng bak valgresultatet i 2013 kommer nok overraskende på mange.

For det skjer nemlig med Sylvi Listhaug og Jon Georg Dale på Frp-toppen.

– Dette er ikke et godt nok resultat. Vi har en jobb å gjøre fram mot valget. Min ambisjon er at vi skal få et valgresultat på nivå med det vi hadde i 2013, sier Jon Georg Dale.

– Fallet kommer med deg og Sylvi Listhaug som listetopper. Bekymrer det deg?

– Nei, det gjør det ikke. Vi har mange ting ugjort, samtidig som vi har vist at vi har levert gode politiske resultater til fylket gjennom hele perioden. Møre og Romsdal har nytt godt av å ha en regjering som har prioritert det konkurranseutsatte næringslivet samtidig som at vi har sørget for nye offentlige arbeidsplasser, påpeker Dale.

Har muskler

Hos Sps toppkandidat Jenny Klinge går smilet nesten rundt. Partiet er i en voldsom framgang nasjonalt, noe som nå også gir seg utslag i oppslutningen i Møre og Romsdal.

– Nå er målet vårt to representanter til Stortinget fra fylket. Blir det regjeringsskifte tror jeg det vil være en stor styrke for fylket om vi klarer komme inn med to, sier Klinge.

– Er dere i form for tidlig. Det er ennå lenge til valget?

– Jeg trener selv og vet at det å bygge muskler tar tid. Det er ennå lenge til valget, men folk kommer til oss fordi de vil ha slutt på den sentraliseringen regjeringen står for, sier Klinge, og ramser opp politireformen, kommunereformen, regionreformen og sjukehusene som de fremste eksemplene på dette.

I grenseland

For Venstre og KrF fortsetter kampen for å sikre partiet en plass på Stortinget. En liten framgang fra sist gjør at KrFs Steinar Reiten nå er inne, mens Venstres Pål Farstad er ute.

Farstad har ikke gitt opp håpet om å skaffe fast mandat.

– Mitt mål er fortsatt at vi skal kapre et av de faste distriktsmandatet fra fylket, sier Farstad, som erkjenner at Nordmørslista sitt inntog ikke vil gjøre det lettere.

– At de stiller gjør ikke dette enklere, men at denne målingen viser at vi er på samme nivå som under sist valg gjør at jeg føler vi er bra posisjonert foran valgkampen, sier Farstad.

Høyre som nå åpner sitt landsmøte kan, tross at de taper velgere til Sp, være fornøyd med resultatet i denne målingen. Partiet ligger under valgresultatet, men er fortsatt inne med to representanter.

SV går også fram, men det er langt fram for at Yvonne Wold skal sikre seg et fast mandat fra fylket.

Sylvi Listhaug-effekten lar vente på seg i Møre og Romsdal. Partiet har en jobb å gjøre om de skal klare å komme opp på nivået ved valget i 2013. Foto: Staale Wattø