- Dette er penger vi mener har en god effekt og er målrettet mot de kommunene som sliter med særlig høy ledighet, sier kommunalminister Jan Tore Sanner.

Dette er tredje gangen kommuner med arbeidsledighet over landsgjennomsnittet får egne midler som skal brukes til å igangsette vedlikeholdsprosjekt i kommunal regi.  Først runde kom i revidert nasjonalbudsjett i fjor vår. Deretter kom penger i statbdusjettet før en nå tar en runde til basert på den siste utviklingen i ledighetstallene. På Sunnmøre er det Herøy, Ulstein, Hareid og Haram som utmerker seg med høyest ledighet.

Ytre søre

Herøy får nå nye 4,4 millioner kroner og har i alt fått 12 millioner til dette formålet. Ulstein får 3,7 millioner og er opp i 11,3 millioner tilsammen. Hareids tall er 2,8 mill og total 9,8 millioner, mens Haram får nye 2,2 millioner og er opp i 6,6 statlige ekstrakroner som skal brukes til å øke sysselsettingen.

- Dette er tiltak som jeg erfarer treffer godt. Dette viser at vi har fokus på de kommunene som sliter med høy arbeidsledighet, sier Venstres Pål Farstad.

Kristiansund er den kommunen i Møre og Romsdal som har fått mest av disse ekstramidlene. De har i alt fått 41 millioner kroner det siste året.