Samtidig skal Høyre gå til angrep på Arbeiderpartiet og Senterpartiet. De skal stemples som bakstreverske nei-parti som vil stoppe alle Høyres reformer.

Dette tror Høyre kan bli en vinneroppskrift i valgkampen.

Høyre holdt i helga sitt landsmøtet som markerte starten på den lange kampen fram mot valget i september. Der ble gang etter gang Ap og særlig Senterpartiets nei til reformer brukt for alt det er verdt.

Vi ba Høyres to listetopper i fylket fortelle hvordan de har tenkt å vinne valget. De fikk plukke ut tre hovedsaker og peke ut hvem som blir hovedmotstandere.

Flaggsakene

Verdiskapning og arbeidsplasser er nummer en for Høyre.

Nummer to er samferdsel og nummer tre er kunnskap.

Det går mot en svært spennende valgkamp i fylket. Møre og Romsdal Høyre må sikre seg minst to representanter på Stortinget, samtidig som at Venstre kommer over sperregrensen, for at Erna skal ha en sjans til å fortsette som statsminister.

Går for tre

Orten har troen i behold.

– Vårt mål er tre på Stortinget fra fylket. Det skal vi jobbe steinhardt for å lykkes med, sier Orten.

Det betyr at partiet må nærme seg 30 prosent oppslutning i fylket.

Det er ingen tvil om at mye av Høyres valgkamp vil dreie seg om å vise fram det de har fått til de siste fire årene i regjering.

– Vi har en helhetlig politikk for å skape nye arbeidsplasser. Det er avgjørende viktig for vårt område av landet. Ap og Senterpartiets svar på dette er økte skatter, sier Orten.

Ingen alternativ

På samferdselsområde har regjeringen gjennomført en rekke til dels omstridte omorganiseringer.

– Her vil også Senterpartiet og Arbeiderpartiet reversere alle reformer uten at de har noe alternativ å komme med, mener Orten.

Marianne Synnes påpeker hun ikke har tenkt å bruke mye tid på Senterpartiet.

– Jeg ønsker å få fram våre gode saker. Min drivkraft for å drive med dette er ønsket om å bygge en sterk region i vårt område basert på kunnskap og forskning som blir tatt videre til næringslivet, sier Synnes.