Selskapet Norpost, som distribuerer reklame og trykksaker, har begjært oppbud. Selskapet har 800 ansatte, og har blant annet kontor i Ålesund.

Fortsetter driften som vanlig

Administrerende direktør Geir Trygve Feltstykket sier til NRK at selskapet ikke hadde noe annet valg. Bostyrer har imidlertid gitt beskjed om å fortsette driften som vanlig, og man vil prøve å få til en virksomhetsoverdragelse uten driftsstans, ifølge Feltstykket.

Norpost forsøkte i fjor å ta opp konkurransen med Posten etter at postmarkedet ble liberalisert. Men strategien lyktes ikke og selskapet måtte si opp 500 ansatte og pådro seg gjeld. Selskapet skyldte blant annet på at Posten ikke ville dele på sonenøkler.

Lørdagsaviser

Kontroll Daglig leder Stig Kleive i Kvikkas. Foto: Johan Behrentz

Norpost er underleverandør til selskapet Kvikkas, som fikk i oppdrag å levere lokalaviser på lørdager rundt om i landet da Posten sluttet å levere post på lørdager.

Daglig leder i Kvikkas, Stig Kleive, synes det er trist.

– Norpost har vært engod samarbeidspartner fra tidlig 2016 og har levert lørdagsaviser for Kvikkas AS istore deler av Norge. Dette er selvfølgelig trist for bådeaksjonærer og ansatte, sier Kleive.

– Får dette konsekvenser for dere?

– Vi har enberedskapsplan for våre lundereveranser, og den er iverksatt. Vårt måler at våre abonnementer skal få avisa på lørdag sånn som de er vantmed. Det jobber vi nå for å få til. Norpost gikk konkurs for noentimer siden, så det jobbes på spreng, sier han.

– Oppstartsproblemer har gått seg til

Omleggingen avlørdagsleveringen bød på store problemer i starten, da tusenvis avabonnenter klaget på at de ikke fikk avisa si.Kleive mener leveringen har gått seg til og at den nå fungerer bra.

– Sammen med avisene har vi klart å skru dette til slikat det nå fungerer, sier Kleive.

– Når vi først har fått gjort denjobben var det ikke akkurat dette vi hadde sett for oss. Men vi måjo bare agere ut ifra den verden vi lever i og jobbe på spreng for kundene våre, sier han.

– Det er utenfor vårkunnskap hva som er årsakene til Norspost sin konkurs, men vi antarat det er andre forhold enn lørdagsavisene, sier han, og legger tilat det har vært allment kjent at Norpost har hatt et tungt år i2016.

Samferdselsdepartementet: – Forventer at Kvikkas leverer

Kvikkas har vært i møter med Samferdselsdeprtamentet og orientert om selskapets planer for å håndtere situasjonen som nå har oppstått, skriver departementet i en pressemelding som ble sendt ut onsdag kveld.

– Vi forventer at Kvikkas klarer å levere aviser ihenhold til kontrakten også i tiden fremover, siersamferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Departementet er trygg på at Kvikkas har truffet tiltak som vil sørge for at lørdagsdistribusjonen av aviser vil fortsette i henhold til avtalen.

– Kvikkas har for øvrig vist en kraftig forbedring i leveringskvaliteten etter en litt røff start i november 2016, skriver departementet.