Dette ble bekreftet av AaFK da pressekonferansen startet på Color Line Stadion.

– Stort nettverk

Styreleder Jan Petter Hagen presenterte Vik, som erstatter Henrik Hoff som har vært direktør i 23 år. Vik har vært reiselivssjef siden 2008 og har stor erfaring fra salg.

– I Geir får vi en tydelig leder med en sterk kommersiell bakgrunn. Han har oppnådd gode resultater og har solid erfaring fra merkevarebygging, sa Hagen.

Vik blir beskrevet som en mann med gode samarbeidsevner og lederegenskaper.

– Gjennom stillingen i Destinasjon Ålesund & Sunnmøre kjenner han Sunnmøre godt. Han har et bredt kontaktnettverk i regionen, og han vil være helt sentral i forhold til å videreutvikle økonomisk og sportslig fundament, sa Hagen.

Hoff skal bidra i overgangsfasen

Datoen for når Vik går inn i stillingen er ikke satt, men det blir seinest 1. juli. For å sikre best mulig overlapping og kompetanseoverføring forlenges Hoff sitt engasjement ut mai.

– Jeg er veldig ydmyk over å få muligheten til å ta over etter Hoff som har ledet klubben i 23 år. Han har brakt klubben fra Kråmyra til å bli en etablert toppklubb i norsk fotball. Det står respekt av det Hoff har gjort, sa Vik selv på pressekonferansen.

Vik ønsker å bygge videre på fundamentet klubben har skapt.

– God økonomi er avgjørende for god sportslig satsing, sa han og la til: – Vi ønsker å være en klubb for hele Sunnmøre.

Den nye direktøren ønsker at at folk går på kamp, og at unge lokale talenter skal ønske å spille for klubben. I tillegg håper han at næringslivet ser verdien av toppklubben.

Vik trakk også fram viktigheten av supporterklubben Stormen, og det å ha fans og frivllige som bidrar i medgang og motgang.

– Jeg gleder meg til å bli en del av klubben, sa Vik.

Markedsbakgrunn

Vik har i tillegg til den profilerte jobben som reiselivssjef, flere styreverv, blant annet i Aalesunds Handelsforening og et forum for utvikling av Ålesund lufthavn, Vigra.

Han har tidligere jobbet med hotell og salg, etter at han tok markedsføringsdannelse både i Spania, ved Norges Markedshøyskole og Høgskolen i Ålesund, ifølge Viks Linkedin-profil.