Roar Dyb-Sandnes fra Giske (t.v.) I diskusjon med fylkesleder Per Vidar Kjølmoen og Ottar Jan Løvoll fra Vanylven Ap.
            (Foto: Hilde Hovik)

Roar Dyb-Sandnes fra Giske (t.v.) I diskusjon med fylkesleder Per Vidar Kjølmoen og Ottar Jan Løvoll fra Vanylven Ap.Foto: Hilde Hovik

Årsmøre Møre og Romsdal Arbeiderparti:

Foreslo å kaste fylkeslederen i Ap

Roar-Dyb Sandnes fra Giske Ap gikk på talerstolen på årsmøtet og  foreslo å kaste lederen for fylkespartiet.

Ap-landsmøte uten Vinje Aurdal

Ålesunds-ordfører Eva Vinje Aurdal blir ikke med på Aps landsmøte.

SISTE: Bryne tapte fogderikampen i Ap

Årsmøtet er midt inne i en svært dramatisk kamp om posisjonene i partiet. Nordmøre og Sunnmøre kjemper om å nestlederen, men før debatten i det heletatt var i gang, gikk fylkesleder Per Vidar Kjølmoen på talerstolen. Der sa han at dette er en svært vanskelig sak for partiet, og at det er opp til de tre byene å finne en løsning som kan være samlende.

– Jeg ber derfor delegasjonslederne for de tre byene om å samles til et møte før vi går videre med debatten, sa Kjølmoen.

Reagerte sterkt

Det resulterte i at valgkomiteens leder, Roar Dyb-Sandnes gikk på talerstolen og sa at Kjølmoen nå hadde satt valgkomiteen ut av spill.

Andre delegater reagerte også svært sterkt på Kjølmoens håndtering, Blantg annet Siv Katrin Ulla fra Haram som mente det var en svært udemokratisk måte å håndtere saken på.

– Vi har hatt en lang prosess i partilagene i denne saken, og den bør avgjøres i denne salen og ikke på et lukka rom, mente Ulla.

Kompromissforslag

Etter at de tre delegasjonslederne hadde hatt møte, kom de tilbake med et kompromissforslag som gikk ut på at fylkespartiet skal ha to nestledere: Anne Kristin Bryne fra Ålesund og Berit Tønnessen fra Kristiansund.

Roar Dyb-Sandnes var førstemann på talerstolen, og la fram forslag om at Anne kristin Bryne blir ny leder i partiet og Tønnessen nestleder.

Det resulterte i nye gruppemøter.

Etterpå trakk Dyb-Sandnes forslaget sitt, men fremmet det så på nytt igjen.

Sunnmørsposten kommer tilbake med mer


AUF tapte slaget om Lofoten

Olje-forkjemperne i Møre og Romsdal Ap vant fram under søndagens votering på årsmøtet.

 

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Historisk eiendom legges ut for salg

Siste jul i Volsdalstunet

Kristtorn fra egen hage pynter tram og stue i Volsdalstunet. Etter å ha vært i familiens eie i flere hundre år pynter Mia og Ivar M. Voldsdal til sin siste jul i tunet. På nyåret legges den historiske eiendommen ut for salg.

Førjulstreff i Eik-hagen på Aspøya

Julekos med historisk sus

De gamle trehusa i Eik-hagen var pynta til jul da Fortidsminneforeningen Sunnmøre og frivillige på Aspøya inviterte til førjulstreff andre året på rad.

Lysmansjett, bord og stol tok fyr

Hos en eldre kvinne i Ålesund fikk brannvesenet slokket et branntilløp søndag kveld.

Ekornes sender årleg fleire hundre trailerlass på skip

Billigare, tryggare og meir miljøvenleg

Billigare, tryggare og miljøvennleg: Sjøtransport har vist seg å vere ei god løysing for Ekornes.