Christel Furnes og Camilla Espeseth har drevet hvert sitt hotell, vegg i vegg på Brunholmen i Ålesund. Nå skal det bli til ett hotell med 131 rom.

To organisasjoner

Eieren av Hotel Brosundet, Knut Flakk, har kjøpt Bryggen, og de to direktørene står nå i spissen for arbeidet med å gjennomføre sammenslåingen.

– Bryggen skal gjennom en betydelig renovering, og det er også en viktig oppgave å få to organisasjoner til å bli én. Men vi jobber godt sammen, og er overbeviste om at dette kommer til å bli bra, sier Furnes og Espeseth.

Det nye hotellet skal hete Hotel Brosundet, og det er Christel Furnes som blir direktør mens Camilla Espeseth blir assisterende direktør.

Renoveres

– Vi har alltid hatt et godt samarbeid, og det er et bra utgangspunkt, sier de to.

Bryggen sto foran en nødvendig renovering, og det er allerede slått hull i veggen i kjelleretasjen der de to hotellene kobles sammen.

Så starter en total oppussing av fellesarealene på Bryggen som designbyrået os & co. har ansvaret for. Mads Emil Garde er en av partnerne, og han har i mange år vært arkitekt for Hotel Brosundet.

(saken fortsetter under)

Vil ta sterkere posisjon

Hotel Brosundet er frittstående, men skal fortsatt være med i Nordic Hotels & Resorts som igjen er en del av Choice-konsernet med de fordelene det gir både for gjestene og hotellet.

– Nå stenger vi Bryggen en måneds tid, men Brosundet og Maki holder fortsatt åpent. I mai skal vi ønske både gjestene og byens befolkning velkommen til et «nytt» hotell.

(saken fortsetter under)

De to direktørene akter også å ta en sterkere posisjon i hotellmarkedet i Ålesund.

– Vi to har knivet om å ligge i toppen både når det gjelder pris og belegg i denne byen. Sammen blir vi knallsterke, lover Christel Furnes og Camilla Espeseth.