OPPDATERT: Motorsyklisten har moderate skader, opplyser Ålesund sjukehus. Mannen blir behandlet ved intensiven, og status er stabil.

Politiet på Sunnmøre melder tirsdag ettermiddag om en frontkollisjon i Ørsta kommune. Ulykka har skjedd 400 meter fra Høgebrua, i en venstresving på veg framover mot Follestaddalen.

Det er en bil og en motorsykkel som har frontkollidert. To personer er involvert i ulykka. Samtlige nødetater er på stedet.

– Vi venter på at ambulansehelikopteret skal lande. Foreløpig vet jeg ikke mer, sa Nils Bjerknes ved 110-sentralen til smp.no klokka 16.50.

– Det siste fra stedet er at pasienten er henta ut fra området av ambulansepersonell og fraktet til landingsplass for helikopter, sa operasjonsleder John Brattland i politiet klokka 17.

– Temmelig kraftig smell

Smp-journalist Knut Arne Aarset er på skadestedet.

Aarset forteller at det ser ut til å ha vært en temmelig kraftig smell.

Sendt til sjukehus

Lederen på skadestedet opplyser til smp.no at pasienten skal ha skader i en hoft og i en skulder, men vedkommende er ved bevissthet.

– Pasienten er fraktet til Ålesund sjukehus med luftambulanse, får vi opplyst klokka 17.15.

Det er riktig at det er skader i lår og i arm, bekrefter operasjonsleder Brattland. Helsepersonellet på stedet betegner skaden som potensielt alvorlig, og motorsyklisten blir behandlet deretter.

Dette får man først full kontroll over når pasienten kommer på sjukehus.

Våken og bevisst

Pasienten er våken og bevisst, opplyste politiet klokka 16.48.

Det er manuell dirigering av trafikken.

Klokken 18.39 meldes det at politiet har avsluttet på stedet og trafikken går som normalt.

Ulykka har skjedd i Follestaddalen, mellom Ørsta sentrum og Indre Standal. Foto: GOOGLE MAPS
Foto: KNUT ARNE AARSET