Nytt i Uka og Sunnmørsposten har bragt nyheten om at virksomhet for veg, anlegg og park (VAP) vil stenge Sankten som festivalplass og la trafikken gå uhindra.

- Vi skjønner VAPs bekymring for trafikken, men akkurati denne saken har nok et større perspektiv enn trafikk, og bør derfor behandles på rådmannsnivå, sier Astrid Eidsvik.

Reagerte

Terje Devold i Matfestivalen reagerte øyeblikkelig etter å ha fått beskjed fra kommunen om at det var slutt på å arrangere festival der de har holdt til i tretti år. Forbudet skulle også gjelde alle andre festivalarrangører. VAP foreslo at Matfestivalen kunne bruke Storneskaia på sørsida eller Kipervikgata og Harald Torsviks plass.

- Vi vil skape liv i sentrum, slo Devold fast. Det gjør vi ikke ved å flytte ned på Storneskaia.

Og rådmannen er helt enig. Hun sier at kommunen gjerne vil legge til rette for aktiviteter i bysentrum, og støtter både eksisterende og eventuelt nye arrangement.

Kulturhavn

- Så nå er det bare å søke om å få bruke Sankten?

- Det er det. Alle som ønsker å bruke Sankten til å skape liv og aktivitet i byen, må bare sende en søknad. Det gjelder også dem som allerede har vært i kontakt med kommunen og fått en forståelse av at Sankten ikke kan brukes. Slik er det altså ikke, understreker rådmannen.