Festivalen går av stabelen 5.-7. oktober, og den er allerede beskrevet som «tidenes happening i Ålesundregionen». Fredag gikk Bypatriot Trine Klemetsen hardt ut og kritiserte kommunen for dårlig håndtering av prosessen.

Nå kommer altså nyheten om at Knut Flakk blir styreleder i The North West. Han er konsernsjef i Flakkgruppen, et konsern som består av sju selskap. Bedriftene er aktive i de fleste kommunene som er involvert i Region Ålesund.

– Dette er et veldig spennende prosjekt som jeg vil være med på å forme. Jeg har tro på tanken om et arrangement som skal løfte regionen, sier han i en pressemelding.

Det er nå vi starter opp med arbeidet med The North West for alvor, og det er viktig at alle gode krefter går sammen om å gjøre regionen enda mer attraktiv og samlende. Konferansefestivalen skal involvere både festivalarrangører, arrangementssted, frivillige organisasjoner og andre samfunnsaktører. Det er viktig at alle føler et eierskap til The North West, fortsetter han.

Kultursjef i Ålesund kommune, Oskar Skulstad, sa fredag til smp.no at festivalen ikke skal drives av kommunen, men av et aksjeselskap uten økonomisk formål.

– Vi ønsker at regionkommunene skal eie det. Alle aktører innen kultur og næringsliv skal være med å eie «North West». Responsen fra folk, utenom de som klager, har vært formidabel, sa kultursjefen.

Skal handle om urbanisering

The North West skal handle om urbanisering, arbeidsliv, kultur og fritid. Målet er å bygge identitet og samarbeid, og å bygge regionen som et attraktivt og naturlig sted å slå rot, står det i pressemeldingen.

– Vi er utrolig glade for at Flakk sa ja til å bli med i dette prosjektet. Han er samlende for heile regionen og har den regionale tyngden og kjennskapet til regionen som dette prosjektet trenger, sier Anne Mette Liavaag, prosjektleder i Region Ålesund.

Region Ålesund er et samarbeidsprosjekt mellom kommunene Haram, Giske, Sandøy, Sula, Skodje, Ørskog og Ålesund.

Momentium

Momentium har fått en tidsavgrenset kontrakt etter kommunens innkjøpsregler, opplyser Skulstad.