Det melder Helse Møre og Romsdal i en pressemelding.

Barneavdelingen i Kristiansund ble i oktober 2014 helgestengt, men reåpnet påska 2015 etter det tragiske barnedødsfallet i nordmørsbyen. En gutt på ti måneder fikk uforsvarlig helsehjelp, og foretaket er siktet av politiet for mangelfull organisering.

Siden den tid har barneavdelingen vært døgnåpen, utenom 10 dager i påsken og åtte uker om sommeren. Helse Møre og Romsdal har satt ned en arbeidsgruppe med eksterne og interne fagfolk som skal kartlegge best mulig organisering.

Et av de store spørsmålene er om det blir barneavdeling i det nye fellessjukehuset til over fire milliarder i Nordmøre og Romsdal, og om det er et alternativ at det bare skal være en barneavdeling i Ålesund i framtida.

Har fulgt med på avstand

Barnelegen mener det kan være en fordel at hun har fulgt med diskusjonene i Møre og Romsdal på avstand. Ifølge foretaket har hun ingen detaljert kunnskap om situasjonen.

– Gjennom jobben i barnelegeforeningen har jeg sett mange ulike fasetter av pediatrien, og dette tar jeg med meg inn i arbeidet. Denne oppgaven blir både utfordrende og faglig interessant, sier Nordhov i pressemeldingen.

Hun er utdannet ved universitetet i Tromsø, og siden 2001 har hun vært overlege ved barne- og ungdomsklinikken i Nord-Norge (UNN).

– For tiden har hun permisjon fra stillingen ved UNN for å arbeide som overlege ved nyfødtintensiven ved Rikshospitalet. Nordhov tok doktorgrad i 2011, og var leder av Norsk barnelegeforening fra 2011 til 2013.

Slik skal arbeidsgruppa jobbe

Arbeidsgruppa skal samles og første steg er å samle inn informasjon om driften, ifølge Nordhov.

Klinikksjef Henrik Erdal sa i forrige styremøte at det er uaktuelt med helgestenging som driftsmodell i framtida. Kartleggingen til arbeidsgruppa er en del av utviklingsplanarbeidet i 2017.

Gruppa skal rapportere til direktør Espen Remme, og være bredt sammensatt fra Kristiansund, Ålesund, St. Olav og lederen fra UNN.

Også sjukepleiere, fastleger, brukerrepresentanter og tillitsvalgte skal være med.

– Gruppa kan også ved behov ta inn representasjon fra anestesiologi, prehospitale tjenester, fødselshjelp eller andre samarbeidende fagmiljø i helseforetaket, sier Erdal.

Gruppa skal starte med å beskrive dagens situasjon i det barnemedisinske tilbudet, og konkretisere barnekirurgi og samhandlingen med legevakt og kommuner.

– Evalueringsrapporten vil være et viktig grunnlag for valg av driftsform for perioden fram til SNR (nytt fellessjukehus) står klart, for planleggingsarbeidet av SNR og for utviklingsplanen i helseforetaket, sier Remme.