Og skal vi dømme ut ifra alle de blide ansiktene på barne- og ungdomsavdelinga ved sjukehuset i Ålesund har AaFK allerede gjort årets klart viktigste mål.

Både ansatte, pasienter og pårørende formelig smilte om kapp der den ene gaven etter den andre åpenbarte seg. Nye PS 4-maskiner, nettbrett og leker kommer godt med for ei avdeling med begrensede midler.

– Vi håper vi har gledet mange i dag. Dette fortjener dere, sa AaFK-keeper Andreas Lie.

Vært gode med oss

– AaFK har vært gode med oss også tidligere. Dette er vanvittig bra for oss med det budsjettet vi har og utrolig kjærkomment, sa seksjonsleder Irene Takvam.

Hun takket for gavene med å ta med spillerne på ei omvisning i den nå fem år gamle barne- og ungdomsavdelinga, og spillerne fulgte årvåkent og interessant med, stundom avbrutt av obligatoriske «selfiesekvenser» med både pasienter og ansatte. Før det hele ble rundet av med kaffe og noe å tygge på inne på sosialrommet.

Seks sesongkort som ble gitt til avdelingen er betalt av spillerne selv. Gavene ellers betales av Sparebanken Møre.

Endret perspektiv

Andreas Lie har nylig blitt far selv, og forteller at det har endret perspektivet på livet.

– Jeg kjenner at dette er noe som rører meg, og et besøk som dette gir mange inntrykk og grunn til refleksjon om hva livet kan by på. Her er fine folk, og jeg kommer gjerne tilbake.

AaFK-keeperen er også klar på at dette er noe spillerne har valgt selv, og langt ifra noe pålagt ork i en hektisk oppkjøring.

– Dette er langt ifra noe ork, men en stor glede for oss og noe vi har valgt selv. Dette er noe vi spillere er samla om. Vi har en scoringsbonus som vi hvert år gir til et godt formål, og dette er noe sjukehuset her fortjener. Barna fortjener det. Og vi håper sjølsagt å lage så mange mål i år at det kan dryppe mer i fremtida, sa Lie.

gavedryss: AaFK-spillerne hadde med seg mange gaver, her ser vi blant annet Fredrik Carlsen, Mustafa Abdellaoue og Oddbjørn Lie. Til høyre seksjonsleder Irene Takvam. Foto: jostein håland