Sunnmørsposten omtalte i tirsdagens avis konkursene i to selskap som har drevet restauranter ulike steder på Sunnmøre.

– Vi er ikke kjeltringer. Vi har gjort en feil, men det er ikke snakk om underslag. Pengene har gått til selskapet, forteller han.

Broren forteller at de har drevet virksomhet gjennom en årrekke i enkeltmannsforetak, og at manglende kunnskap har bidratt til at regnskapsføringen kom skjevt ut. Mannen forklarer at de har hatt en praksis med å ta ut penger kontant fra minibank for å betale ansatte, og at det var regnskapsfører som rådet dem til å gjøre det på den måten.

Bostyrer mener imidlertid metoden gjør at det blir et utbytte – som er gått til å betale privat lån – og at dette skal betales tilbake.

Mannen forteller også at de har levert inn «alt av bilag», etter at bostyrerne i begge konkursene har påpekt at det ikke er levert inn fullstendig regnskap. Mannen mener at dette er et ansvar som i første rekke hviler på forretningspartneren som overtok selskapet.

Skattekrav

Mannen forklarer at bakgrunnen for at de fikk økonomiske problemer, er et større skattekrav fra flere år tilbake som igjen har rot i kravet om at restauranten skal ha en viss andel av omsetningen i kontanter.

– I tillegg starta en samme type restaurant rett ved den ene av våre restauranter, noe som førte til at omsetningen gikk mye ned, sier han.

Fortsatt drift

I dag er det et nytt selskap som driver den ene av restaurantene videre. To av brødrene har karantene etter en tidligere konkurs, men det nye selskapet er oppført på den tredje broren.

– Vi har mistet bilene og husene våre på grunn av denne historien, sier han og gir uttrykk for at bostyrerne smører tjukt på i beskrivelsen av eventuelle straffbare forhold.

Bobehandlingen i Sunnmøre tingrett er ikke ferdig for noen av selskapene.