– Vi har lekt med sushi-tanken, men da anledningen dukket opp for en måneds tid siden, slo vi til, sier Arador Boatwright.

Han driver restauranten Konrads sushi i Sunnmørsposten-bygget i Røysegata sammen med Eva Hals Schjølberg.

– God respons

Fra før har det vært kafé og catering, men mandag denne uka utvidet de med sushi.

– Responsen har vært veldig god. Det har vært non-stop egentlig siden vi åpnet. Vi har solgt ut alt og har strevd med å få fylt opp igjen, sier Schjølberg.

På dagtid er Konrads lunsjkafé for bedrifter og kantine for Sunnmørspostens medarbeidere. I startfasen vil sushi-tilbudet være åpent til klokka 19.

Konkurransen hardner til

– Det er blitt mye sushi i Ålesund, men jeg har vokst opp i matbransjen, og det er det ikke mulig å være statisk. Du må fornye deg. Akkurat nå er eksotisk og spennende mat populært, mener Boatwright.

Erfaren sushi-kokk

Konrads sushi har fått med seg Deniss Panovs fra kystbyen Jurmala i Latvia. Han har vært sushi-kokk i 16-17 år, men kom til Norge i 2011.

Det er strenge krav til restauranter som skal drive med fisk på denne måten, og hele kjøkkenet måtte bygges om før åpning.

– Det har vært ganske omfattende. Vi har stått på hver eneste helg og etter stengetid. Døgnet har ikke hatt nok timer, sier Schjølberg.

Skal levere til butikker

Konrads har måttet øke antall ansatte etter omleggingen. Boatwright sier det er en risiko, men føler seg trygg på at sushi-konseptet kommer til å være levedyktig.

– Vi har trygghet i at vi også skal drive med levering til butikker. Vi skal blant annet levere til en Rema 1000-butikk, og vi jobber med flere, sier han.

For å registerere varemerket jobbes det nå med tester i laboratorium.

– Nå er det bare småting som står igjen før vi er klar for markedet, sier Boatwright.

– Vi satser på kvalitet hele vegen og har Bama som leverandør. Her er alt trygt med tanke på sporing av fisk og frysing, fortsetter han.

Konrads skal fortsatt drive med såkalt business-lunsj på formiddagen, i tillegg til catering og sushi.

– Sushi kommer i tillegg til, ikke til erstatning for konseptet vi har hatt til nå, sier Schjølberg.

Arador Boatwright og Eva Hals Schjølberg satser nå for fullt på sushi på kveld, i tillegg til kafé på dagtid. Foto: TORBJØRN EIDHAMMER
Sushi under produksjon på Konrads. Foto: TORBJØRN EIDHAMMER