Satt på sidelinja

– Det er ingen som har bedt om å få dette arrangementet, og mange av de frivillige som var med på møtet mandag, føler at de er satt på sidelinja, sa Kirsti Dale.

Hun er bekymret for at konferansen i oktober vil støvsuge sponsormarkedet i Ålesund slik at andre arrangører vil slite. Hun stilte også spørsmål rundt økonomien i prosjektet, og ville vite hvilke ressurser Ålesund kommune legger i potten. Både i antall kroner og i arbeidstimer.

Ba om fakta

Det fikk varaordfører Tore Johan Øvstebø (KrF) til å be Dale om å komme med fakta som kan bekrefter slike opplsyninger.

Sindre Nakken (Ap) ønsket å vite mer om arrangementet hadde noen politisk forankring, og om avtalen med Momentium fulgte reglene for offentlige anskaffelser.

Må bli attraktive

Rådmannen brukte også tid på å gå gjennom målsettingen og satsingsområdene til Region Ålesund som er arrangør av "The North West". Region Ålesund skal være med på å skape en attraktiv region for å lykkes i konkurransen med de største byene.

Da hadde Kirsti Dale også trukket fram Tall Ships Races som et godt eksempel på et arrangement som samler folk i regionen, og Svein-Rune Johannessen mente at en slik sammenligning var helt urimelig. Nettopp fordi "The North West" etter hans syn var så mye mer.

Penger fra stat og fylke

Rådmannen understreket også at det er midler fra stat og fylke som finansierer Region Ålesund og dermed forberedelsene til høstens arrangement. I det videre arbeidet skal det trekkes inn sponsormidler.

– Og det er vår strategi- og utviklingssjef som leder region Ålesund for lønnsmidler som også kommer fra departement og fylke, sa Astrid Eidsvik.

– Jeg forstår at folk flest kanskje kan ha problemer med å se forskjellen på Region Ålesund og Ålesund kommune, sa Astrid Eidsvik. Det jeg ikke har like stor forståelse for, er at slike misforståelser ikke blir rettet opp på sosiale media av folk som burde vite bedre.

Farlig arroganse

Hans Kjetil Knutsen (Ålesundlista) er positiv til "The North West", men sa også at man må trå varsomt når saken har blitt det han kalte en "lapskaus" av ulike faktorer.

– Her er det både misunnelse og jantelov inne i bildet, sa Knutsen, som advarte mot at kommunen framstår som arrogante. Han mente at det ikke var urimelig at andre arrangører blir bekymret når kommunen sammen med Momentium og Knutt Flakk trer inn på et sponsormarked som ikke er så fett lenger.

Positivt engasjement

Monica Molvær (H) er begeistret over festivalplanene, og mente at det store engasjementet er positivt. - Og det beste av alt er at dette er et arrangement for absolutt alle. Ikke bare for dem som vanligvis deltar på konferanser.

Molvær sa at både rådmann og strategi- og utviklingssjef på møtet mandag hadde gått langt i å beklage at andre aktører hadde kommet for seint med på planleggingen, men at hun var overbevist om at dette nå har kommet inn i riktig spor.