– Og hvorfor vil vi det?

– Hva skal den inneholde, denne festivalkonferansen?

Mange sinte ord

Aurdal legger ikke skjul på at hun nå helst vil se framover. Prosjektet har fått mye kritikk, blant annet fordi Momentium har vært leid inn til å bistå i et forprosjekt uten at andre aktører har fått anledning til å komme med tilbud om å levere tjenester. Kulturaktører i byen klager dessuten på manglende involvering og informasjon.

– Du er utålmodig?

– Ja! Vi er allerede ti år for seint ute med å få på plass et slikt arrangement. I Ålesund har vi en erklært målsetting om ikke å være redd for å gjøre feil. Vi må overvinne den offentlige redselen og fryktkulturen som går ut på at man blir så redde for å gjøre feil at ingenting blir gjort.

Dette sagt, Aurdal, tar kritikken som har kommet til prosessen rundt The North West alvorlig.

– Ja, jeg tar kritikken til etterretning. Prosjektet har fått en ruskete start og enkelte har hatt stort behov for å si sin mening. Jeg kan forsikre om at vi har hørt kritikken og jeg vil gi honnør til alle som har turt å ifra. Nå håper jeg at vi kan gå videre sammen og se hva dette kan bli til, sier hun.

Byen og Moa

Aurdal tror de fleste er enige om målsettingen til The North West. Da tenker hun også på Moakonferansen, som først var med på planleggingen av en felles konferanse, men som siden trakk seg ut. Nå blir det to ulike konferanser i oktober – en på Moa og en i Ålesund sentrum.

– Vil ikke det bygge opp rundt dualismen mellom Moa og sentrum?